Ben Brode diskuterar konsistens av korttext – Hearthstone

Under alla högtiderna publicerades den senaste Designer Insights-videon med Ben Brode på den officiella Hearthstone-kanalen och gick helt förbi oss. Det är en intressant video som tar in vikten av konsistens och tydlighet i beteendet vid utformning av korttext och effekter men det är väl värt att lyfta fram. Om du är ny i spelet kommer du säkert att hitta några av tipsen för att identifiera tystnadseffekter som är extremt hjälpsamma.

Vi har inbäddat videon nedan. Om du hellre vill läsa om insikterna kan du hitta en snabb sammanfattning av nyckelpunkterna i den här artikeln.

– Druid of the Claw och Ancient of War markeras som kort som visas – från korttexten – för att erbjuda ett liknande val, men ändå förvandlas den förra permanent en gång på brädet, medan den senare kan tystas och få effekten att tas bort. “De läser som om de gör samma sak, men de gör inte samma sak. De har konsekvent formulering, men inkonsekventa effekter.”

– Digitala kortspel kan komma undan med detta lite bättre än fysiska motsvarigheter eftersom spelet effektivt kan vara en “domare” och bedöma och hantera alla dessa saker åt dig. Ysera är ett bra exempel på detta med sina drömkort – det kräver utforskning och spelet tar helt enkelt hand om själva mekaniken för dig.

– När vi går tillbaka till Druid of the Claw och Ancient of War vet personen som spelar dem exakt vad som kommer att hända – de får sin bonusstatistik eller effekter. Motståndaren får dock ingen indikation på hur – säg – Tystnad kommer att fungera baserat på samma korttext. Teamet närmar sig detta problem genom att ha den extra, permanenta buff-effekten markerad i grönt. Det finns också tips över musen. Ändå påverkar detta nya kort som introduceras till spelet – hur ska de uppträda när det gäller transformationer mot buffs?

– Teamet hade experimenterat med några intressanta kort men övergett dem. Ett exempel som givits var en förtrollning som antingen reducerade en hantlangares attackvärde till noll för en enda sväng, eller istället skadade minionister som hade orsakat skada i föregående sväng. “Det var så mycket med det, att när du kom till det andra alternativet, hade du glömt det första.” Istället bestämde de sig för att hålla valen enklare, till exempel att göra en stor skada för en hantlangare eller lite för många hantlangare.

– “Om vi ​​gjorde en fysisk Hearthstone, skulle vi säga att konsistens var det viktigaste … i ett digitalt utrymme är det åtminstone diskutabelt att säga att du kan sortera andra saker före konsistens.”

– Med släppet av framtida kort blir konsistensen ännu viktigare så att du förstår vad du lägger i din kortlek. Om laget till exempel utformade Druid of the Claw idag skulle de möjligen ha närmat sig saker annorlunda. Druid of the Flame representerar mycket tydligare design och förklarar förändringen som en transformationseffekt snarare än en stat buff. En dag kan de gå tillbaka och justera retroaktivt texten på dessa klassiska kort som saknar en del av den nuvarande klarheten.

Relaterade Artiklar

Back to top button