BekrÀftat: iPhone 11-seriens telefoner har Intel-modem

BekrÀftat: iPhone 11-seriens telefoner har Intel-modem

Det ser ut som om de amerikanska versionerna av iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max har LTE-modem frÄn Intel, enligt enheternas fÀlttestskÀrmar.

Det hÀr Àr ingen stor överraskning, men det Àr intressant. Vi tÀnkte pÄ detta eftersom testmenyerna pÄ Intel-baserade och Qualcomm-baserade iPhones har olika menyalternativ och menyalternativen har hÄllits konsekventa genom generationerna. (Jag kollade pÄ modeller frÄn 6-generationen till XR.)

Enligt Apple finns det en modell av var och en av iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max som sÀljs i USA. Med en av varje enhet i handen gick jag till fÀlttestlÀget och upptÀckte att den hade en Intel-layout.

FÀlttestskÀrm pÄ de nya iPhonerna

Det finns andra modeller som sÀljs i Kina och i andra lÀnder utanför Nordamerika, eftersom Apple nÄdde en maximal grÀns nÀr det gÀller stöd för LTE-band nÄgonstans i sin telefondesign, och de var tvungna att byta ut nÄgra amerikanska band för nÄgra utlÀndska band. (Vi har en fullstÀndig översikt över situationen hÀr.) Jag kan inte av erfarenhet sÀga om de har Intel eller Qualcomm inuti, men vid det hÀr laget skulle det vara extremt konstigt om de inte anvÀnde Intel.

FÀlttestinformationen avslöjar inte vilket modellnummer LTE-modem Apple anvÀnder. Det Àr troligtvis Intels XMM 7660, eftersom Apples beskrivning av deras telefons kapacitet matchar Intels beskrivning av den produkten. XMM 7660 var Intels sista 4G-modem innan det stÀngde av sin smartphone-modemverksamhet och sÄlde mÄnga tillgÄngar till Apple.

Vi förvĂ€ntar oss att LTE-prestanda pĂ„ de nya iPhonerna blir cirka 20 procent bĂ€ttre Ă€n förra Ă„rets modeller, men vi mĂ„ste kontrollera det. IPhone 11 kommer att ha nĂ„got lĂ„ngsammare prestanda Ă€n 11 ​​Pro och 11 Pro Max, eftersom den bara stöder 2×2 MIMO-antenner medan de dyrare telefonerna har 4×4 MIMO.

Under iPhone 7 och 8 generationer blandade Apple Intel och Qualcomm-modem. Qualcomms modem hade klart överlÀgsen prestanda pÄ iPhone 7, men det var ett nÀrmare samtal pÄ iPhone 8 och X. XS / XR-generationen anvÀnde endast Intel-modem.

Apple löste en flerĂ„rig serie av skillnader med Qualcomm i Ă„r och gick med pĂ„ att Ă„terigen köpa Qualcomms modem i framtiden. “FlerĂ„rigt” avtal kommer att pĂ„gĂ„ i mer Ă€n tvĂ„ Ă„r, enligt Qualcomm-president Cristiano Amon. Det kan ha kommit för sent att inkludera Qualcomms delar i Ă„rets enheter.

Apple sÀgs ocksÄ arbeta med sina egna modem med de resurser och expertis som förvÀrvats av Intel. Observatörer ser den framtiden som minst tre Är pÄ vÀgen.