Bekräftat: iPhone 11-seriens telefoner har Intel-modem

Det ser ut som om de amerikanska versionerna av iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max har LTE-modem från Intel, enligt enheternas fälttestskärmar.

Det här är ingen stor överraskning, men det är intressant. Vi tänkte på detta eftersom testmenyerna på Intel-baserade och Qualcomm-baserade iPhones har olika menyalternativ och menyalternativen har hållits konsekventa genom generationerna. (Jag kollade på modeller från 6-generationen till XR.)

Enligt Apple finns det en modell av var och en av iPhone 11, 11 Pro och 11 Pro Max som säljs i USA. Med en av varje enhet i handen gick jag till fälttestläget och upptäckte att den hade en Intel-layout.

Fälttestskärm på de nya iPhonerna

Det finns andra modeller som säljs i Kina och i andra länder utanför Nordamerika, eftersom Apple nådde en maximal gräns när det gäller stöd för LTE-band någonstans i sin telefondesign, och de var tvungna att byta ut några amerikanska band för några utländska band. (Vi har en fullständig översikt över situationen här.) Jag kan inte av erfarenhet säga om de har Intel eller Qualcomm inuti, men vid det här laget skulle det vara extremt konstigt om de inte använde Intel.

Fälttestinformationen avslöjar inte vilket modellnummer LTE-modem Apple använder. Det är troligtvis Intels XMM 7660, eftersom Apples beskrivning av deras telefons kapacitet matchar Intels beskrivning av den produkten. XMM 7660 var Intels sista 4G-modem innan det stängde av sin smartphone-modemverksamhet och sålde många tillgångar till Apple.

Vi förväntar oss att LTE-prestanda på de nya iPhonerna blir cirka 20 procent bättre än förra årets modeller, men vi måste kontrollera det. IPhone 11 kommer att ha något långsammare prestanda än 11 ​​Pro och 11 Pro Max, eftersom den bara stöder 2×2 MIMO-antenner medan de dyrare telefonerna har 4×4 MIMO.

Under iPhone 7 och 8 generationer blandade Apple Intel och Qualcomm-modem. Qualcomms modem hade klart överlägsen prestanda på iPhone 7, men det var ett närmare samtal på iPhone 8 och X. XS / XR-generationen använde endast Intel-modem.

Apple löste en flerårig serie av skillnader med Qualcomm i år och gick med på att återigen köpa Qualcomms modem i framtiden. “Flerårigt” avtal kommer att pågå i mer än två år, enligt Qualcomm-president Cristiano Amon. Det kan ha kommit för sent att inkludera Qualcomms delar i årets enheter.

Apple sägs också arbeta med sina egna modem med de resurser och expertis som förvärvats av Intel. Observatörer ser den framtiden som minst tre år på vägen.

Relaterade Artiklar

Back to top button