Behöver du verkligen en Apple Watch pÄ $ 400? Vi testar en $ 13 Copycat

 Behöver du verkligen en Apple Watch pÄ $ 400?  Vi testar en $ 13 Copycat

Du har sett dem överallt, frÄn apotek till loppmarknader till Amazon-ÄterförsÀljare. Billig elektronik med lÄdor och produktsidor som försöker fÄ dig att tro att du fÄr nÄgot lika bra som en varumÀrkesenhet för en liten brÄkdel av priset. Dessa Àr produkter som tillverkas av nÀstan anonyma elektronikföretag över hela vÀrlden, redo att mÀrkas med vilket namn eller varumÀrke som helst och sÀljs frÄn nedre hyllor och lastbilar. Vi har redan checkat ut $ 32 AirPod knockoffs, sÄ varför inte en $ 13 Apple Watch-klon?

Du tittar pÄ CNPGD-smartklockan, eller om du vill ha dess fullstÀndiga produktnamn, CNPGD [U.S. Office & Warranty Smart Watch] All-in-1 Weather Proof Smartwatch Watch Cell Phone för Android, Samsung, Galaxy Note, Nexus, HTC, Sony. Det Àr $ 12,99 och tillgÀngligt via Amazon Prime. Det kan fungera med vilken Android-smartphone eller iPhone som helst och kan till och med fungera som sin egen mobiltelefon. Den har ocksÄ en inbyggd kamera, sÄ det lÄter mycket mer funktionellt Àn Apple Watch. Jag bestÀllde en och tog den för en snurr.

Första anblick

Produktsidan har redan flera röda flaggor. Bilderna, till deras kredit, försöker inte fÄ klockan att se identisk ut med Apple Watch och speglar klockans faktiska design. De Àr ocksÄ fulla av dÄligt översatta engelska, uppenbara stockfoton och en guide för att ladda ner Bluetooth-aviseringsappen till din Android-telefon med en QR-kod. Produktbeskrivningen sÀger att det finns tvÄ sÀtt att anvÀnda smartwatchen, antingen bunden till din telefon eller som sin egen mobiltelefon.

Men som mobiltelefon kan den bara anvÀnda 2G GSM. Det Àr lite av ett problem, eftersom varje amerikansk operatör antingen har stÀngt av eller sÀnkt strömmen pÄ sina 2G GSM-nÀt sÄ att de faktiskt Àr oanvÀndbara för konsumenterna. Dessutom Àr texten full av dÄlig formatering och tydligare maskinbaserad översÀttning.

$ 13 Smartwatch

Klockan kommer i en vanlig vit lĂ„da som Ă€r mer vilseledande Ă€n Amazon-produktsidan. Det stĂ„r “CNPGD Electronic Watch”, med en svartvit bild av en skamlös Apple Watch-rip-off, med ett fyrkantigt ansikte inramat med krom (men saknar den digitala kronan). LĂ€ngst ner i rutan har Bluetooth- och FCC-deklarationer och meddelandet “Distribuerat av Haltek Inc” med www.cnpgd.com, en URL som för nĂ€rvarande gĂ„r till en GoDaddy “Hej, vill du köpa den hĂ€r URL: n?” sida. Och vet du vad? Jag gör det typ.

$ 13 Smartwatch

NĂ€rmare titt

Nu, pÄ sjÀlva klockan. Det Àr definitivt tjockare Àn Apple Watch eller min egen Fitbit Versa, men det Àr faktiskt inte sÄ illa. 0,6-tums djupet pÄ den svarta plastkroppen Àr sÀrskilt tjockt, men till klockans kredit böjer den metalliska ramen sig in i gummibandet och undviker det tegel-tejpade till handleden som det kunde ha haft.

Dess 1,4-tums skÀrm Àr faktiskt nÄgot större Àn skÀrmen pÄ Fitbit Versa, men den Àr omgiven av en bred svart ram med en framtrÀdande Apple-liknande cirkulÀr touch-sensor pÄ botten. Ramen Àr sjÀlv inramad av den metallgrÄa ramen, som har en rad hÄl för högtalaren i botten och en kamera och nÄlhÄl för en mikrofon pÄ toppen. Den högra kanten har en enda knapp och den vÀnstra kanten har en mikro-USB-port bakom en gummidörr.

$ 13 Smartwatch

Det spetsiga svarta plastskyddet pÄ baksidan dyker upp för att avslöja batterifacket, med en plats för ett mikro-SIM-kort under det. Det Àr rÄ kretskort, med synliga stift och endast en lucka upp metalllucka för SIM-kortplatsen. Det finns till och med ett knappcellsbatteri, anslutet med ledningar och tÀckt med en streckkodsmÀrke. Om du inte redan kunde berÀtta frÄn det billiga plasthöljet Àr den hÀr klockan definitivt inte robust eller vattentÀt.

Det hÀr Àr inte watchOS

Att slĂ„ pĂ„ klockan Ă€r en upplevelse. Uttrycket “smart watch” (tvĂ„ ord, alla smĂ„ bokstĂ€ver) studsar pĂ„ skĂ€rmen och en smĂ€rtsamt tinny jingel rör sig upp frĂ„n högtalaren. DĂ„ öppnas den för att visa knapparna för tid, datum och meny och namn. Återigen, till klockans kredit, ser skĂ€rmen inte sĂ„ illa ut. Den Ă€r ganska ljus och fĂ€rgstark och verkar inte sĂ€rskilt kornig. Moderna smartwatches med varumĂ€rken Ă€r ljusare, mer levande och mycket skarpare, men igen Ă€r det $ 13.

$ 13 Smartwatch

Att svepa Ät höger tar dig till cirkulÀra ikoner för olika funktioner och appar. Det finns en stor telefonknapp för att ringa samtal, en klocka, en minirÀknare, en kalender, en kamera, en musikspelare, en stegrÀknare, en röstinspelare och till och med ikoner för Facebook och Twitter. Utanför lÄdan kanske en fjÀrdedel av dem fungerar. Du kan anvÀnda minirÀknaren, stÀlla in larm och rÀkna dina steg med stegrÀknaren, men allt annat sÀger att du ska sÀtta i ett SIM-kort, sÀtta in ett minneskort eller ansluta din telefon.

Anslutning förlorad

VĂ„rt första hinder var SIM-kortplatsen. Ja, 2G GSM Ă€r i huvudsak oanvĂ€ndbar i USA, men klockan borde ha kunnat bekrĂ€fta att den inte fick nĂ„gon signal. IstĂ€llet gav det ett “ogiltigt SIM” -fel för tvĂ„ olika T-Mobile 2G SIM-kort som vi försökte anvĂ€nda med det. Det finns faktiskt inget sĂ€tt att ansluta klockan till ett mobilnĂ€tverk eller fĂ„ meddelandet “SĂ€tt in SIM” frĂ„n startskĂ€rmen. Det betyder ocksĂ„ att vi inte kunde öppna de mystiska Facebook- eller Twitter-apparna, eftersom bĂ„da bad om ett SIM-kort Ă€ven nĂ€r klockan var ansluten till min telefon via Bluetooth.

Naturligtvis betyder det att jag lyckas ansluta klockan till min telefon via Bluetooth. Det Ă€r frustrerande att gĂ„ in i bĂ„da enheternas Bluetooth-menyer och fĂ„ dem att vĂ€lja varandra. det finns inte ett enkelt parningslĂ€ge för klockan. Även dĂ„ tappade anslutningen ibland eller fungerade inte alls. PĂ„ den ljusa sidan, nĂ€r jag kunde fĂ„ den att ansluta till min telefon, fungerade klockans Bluetooth-uppringare och Bluetooth-mediaspelare bĂ„da. Jag lyckades faktiskt ringa ett samtal frĂ„n klockan. Det lĂ€t hemskt, med en mikrofon som knappt tog upp min röst och en skrikig högtalare, men det fungerade!

$ 13 Smartwatch

De andra funktionerna krÀvde att jag installerade en app via en QR-kod som dök upp pÄ klockan. Jag skannade den med min telefon, och den förde mig till en nedladdningssida pÄ kinesiska. Lyckligtvis kan Chrome översÀtta kinesiska. Lyckligtvis har jag BitDefender pÄ min telefon, för annars skulle jag inte ha riskerat det.

Jag laddade ner APK, installerade den och BitDefender började skrika Ă„t mig. Sedan försökte jag anvĂ€nda tvĂ„ av funktionerna, fjĂ€rrkontroll för kameran och telefonlokaliseraren, och klockan sa till mig att installera “SimValleySmartwatch-APP.” SĂ„ jag avinstallerade appen frĂ„n min telefon och genast skannade den för att se till att det inte fanns ett spĂ„r kvar.

Inte ens bra som en klocka

DÄ insÄg jag att jag aldrig stÀllde in datum eller tid pÄ klockan. SÄ jag gick in i menysystemet, hittade instÀllningen och gick tillbaka till startskÀrmen. Sedan gjorde jag det igen, för det fungerade inte första gÄngen. Sedan gjorde jag det en tredje gÄng, men istÀllet för att knacka pÄ Tillbaka knackade jag pÄ Alternativ och sedan Spara, för den specifika instÀllningen Àr vÀldigt ointuitiv Àven jÀmfört med resten av klockans instÀllningar. Detta sparade tid och datum.

Tills jag stÀngde av klockan, tog bort batteriet och satte tillbaka det. NÀr jag slog pÄ klockan igen försökte den ansluta till min telefon eftersom den kom ihÄg den instÀllningen, men tid och datum ÄterstÀlldes till midnatt den 1 januari. , 2018.

Vad sÀgs om 0,3 megapixelkameran, frÄgar du? SÀg det du:

$ 13 Smartwatch

Det hÀr Àr vad du fÄr nÀr du spenderar $ 13 pÄ en smartwatch. Varje smartklocka vi testat kostar minst tio gÄnger sÄ mycket som detta, och med goda skÀl. FruktansvÀrd design, liten eller ingen anstrÀngning för lokalisering, helt vÀrdelös anslutning, en kompletterande app som sannolikt skadlig kod och en högtalare som lÄter som om den kom frÄn ett gratulationskort Àr bara nÄgra av problemen med den hÀr smartklockan.

Det faktum att nĂ„gon av dess funktioner fungerar pĂ„ nĂ„got sĂ€tt Ă€r fortfarande imponerande i sig. Inte imponerande nog för att motivera att köpa det av nĂ„gon anledning, men Ă€ndĂ„ ganska intressant. Som en produkt Ă€r den hĂ€r smartklockan pĂ„ $ 13 fruktansvĂ€rt, men som en annan dykning in i vĂ€rldens teknik utan namn kallar jag detta experiment för en framgĂ„ng. Åtminstone genom att vi fick massor av data om misslyckande frĂ„n det.