Behöver du verkligen en Apple Watch på $ 400? Vi testar en $ 13 Copycat

Du har sett dem överallt, från apotek till loppmarknader till Amazon-återförsäljare. Billig elektronik med lådor och produktsidor som försöker få dig att tro att du får något lika bra som en varumärkesenhet för en liten bråkdel av priset. Dessa är produkter som tillverkas av nästan anonyma elektronikföretag över hela världen, redo att märkas med vilket namn eller varumärke som helst och säljs från nedre hyllor och lastbilar. Vi har redan checkat ut $ 32 AirPod knockoffs, så varför inte en $ 13 Apple Watch-klon?

Du tittar på CNPGD-smartklockan, eller om du vill ha dess fullständiga produktnamn, CNPGD [U.S. Office & Warranty Smart Watch] All-in-1 Weather Proof Smartwatch Watch Cell Phone för Android, Samsung, Galaxy Note, Nexus, HTC, Sony. Det är $ 12,99 och tillgängligt via Amazon Prime. Det kan fungera med vilken Android-smartphone eller iPhone som helst och kan till och med fungera som sin egen mobiltelefon. Den har också en inbyggd kamera, så det låter mycket mer funktionellt än Apple Watch. Jag beställde en och tog den för en snurr.

Första anblick

Produktsidan har redan flera röda flaggor. Bilderna, till deras kredit, försöker inte få klockan att se identisk ut med Apple Watch och speglar klockans faktiska design. De är också fulla av dåligt översatta engelska, uppenbara stockfoton och en guide för att ladda ner Bluetooth-aviseringsappen till din Android-telefon med en QR-kod. Produktbeskrivningen säger att det finns två sätt att använda smartwatchen, antingen bunden till din telefon eller som sin egen mobiltelefon.

Men som mobiltelefon kan den bara använda 2G GSM. Det är lite av ett problem, eftersom varje amerikansk operatör antingen har stängt av eller sänkt strömmen på sina 2G GSM-nät så att de faktiskt är oanvändbara för konsumenterna. Dessutom är texten full av dålig formatering och tydligare maskinbaserad översättning.

$ 13 Smartwatch

Klockan kommer i en vanlig vit låda som är mer vilseledande än Amazon-produktsidan. Det står “CNPGD Electronic Watch”, med en svartvit bild av en skamlös Apple Watch-rip-off, med ett fyrkantigt ansikte inramat med krom (men saknar den digitala kronan). Längst ner i rutan har Bluetooth- och FCC-deklarationer och meddelandet “Distribuerat av Haltek Inc” med www.cnpgd.com, en URL som för närvarande går till en GoDaddy “Hej, vill du köpa den här URL: n?” sida. Och vet du vad? Jag gör det typ.

$ 13 Smartwatch

Närmare titt

Nu, på själva klockan. Det är definitivt tjockare än Apple Watch eller min egen Fitbit Versa, men det är faktiskt inte så illa. 0,6-tums djupet på den svarta plastkroppen är särskilt tjockt, men till klockans kredit böjer den metalliska ramen sig in i gummibandet och undviker det tegel-tejpade till handleden som det kunde ha haft.

Dess 1,4-tums skärm är faktiskt något större än skärmen på Fitbit Versa, men den är omgiven av en bred svart ram med en framträdande Apple-liknande cirkulär touch-sensor på botten. Ramen är själv inramad av den metallgråa ramen, som har en rad hål för högtalaren i botten och en kamera och nålhål för en mikrofon på toppen. Den högra kanten har en enda knapp och den vänstra kanten har en mikro-USB-port bakom en gummidörr.

$ 13 Smartwatch

Det spetsiga svarta plastskyddet på baksidan dyker upp för att avslöja batterifacket, med en plats för ett mikro-SIM-kort under det. Det är rå kretskort, med synliga stift och endast en lucka upp metalllucka för SIM-kortplatsen. Det finns till och med ett knappcellsbatteri, anslutet med ledningar och täckt med en streckkodsmärke. Om du inte redan kunde berätta från det billiga plasthöljet är den här klockan definitivt inte robust eller vattentät.

Det här är inte watchOS

Att slå på klockan är en upplevelse. Uttrycket “smart watch” (två ord, alla små bokstäver) studsar på skärmen och en smärtsamt tinny jingel rör sig upp från högtalaren. Då öppnas den för att visa knapparna för tid, datum och meny och namn. Återigen, till klockans kredit, ser skärmen inte så illa ut. Den är ganska ljus och färgstark och verkar inte särskilt kornig. Moderna smartwatches med varumärken är ljusare, mer levande och mycket skarpare, men igen är det $ 13.

$ 13 Smartwatch

Att svepa åt höger tar dig till cirkulära ikoner för olika funktioner och appar. Det finns en stor telefonknapp för att ringa samtal, en klocka, en miniräknare, en kalender, en kamera, en musikspelare, en stegräknare, en röstinspelare och till och med ikoner för Facebook och Twitter. Utanför lådan kanske en fjärdedel av dem fungerar. Du kan använda miniräknaren, ställa in larm och räkna dina steg med stegräknaren, men allt annat säger att du ska sätta i ett SIM-kort, sätta in ett minneskort eller ansluta din telefon.

Anslutning förlorad

Vårt första hinder var SIM-kortplatsen. Ja, 2G GSM är i huvudsak oanvändbar i USA, men klockan borde ha kunnat bekräfta att den inte fick någon signal. Istället gav det ett “ogiltigt SIM” -fel för två olika T-Mobile 2G SIM-kort som vi försökte använda med det. Det finns faktiskt inget sätt att ansluta klockan till ett mobilnätverk eller få meddelandet “Sätt in SIM” från startskärmen. Det betyder också att vi inte kunde öppna de mystiska Facebook- eller Twitter-apparna, eftersom båda bad om ett SIM-kort även när klockan var ansluten till min telefon via Bluetooth.

Naturligtvis betyder det att jag lyckas ansluta klockan till min telefon via Bluetooth. Det är frustrerande att gå in i båda enheternas Bluetooth-menyer och få dem att välja varandra. det finns inte ett enkelt parningsläge för klockan. Även då tappade anslutningen ibland eller fungerade inte alls. På den ljusa sidan, när jag kunde få den att ansluta till min telefon, fungerade klockans Bluetooth-uppringare och Bluetooth-mediaspelare båda. Jag lyckades faktiskt ringa ett samtal från klockan. Det lät hemskt, med en mikrofon som knappt tog upp min röst och en skrikig högtalare, men det fungerade!

$ 13 Smartwatch

De andra funktionerna krävde att jag installerade en app via en QR-kod som dök upp på klockan. Jag skannade den med min telefon, och den förde mig till en nedladdningssida på kinesiska. Lyckligtvis kan Chrome översätta kinesiska. Lyckligtvis har jag BitDefender på min telefon, för annars skulle jag inte ha riskerat det.

Jag laddade ner APK, installerade den och BitDefender började skrika åt mig. Sedan försökte jag använda två av funktionerna, fjärrkontroll för kameran och telefonlokaliseraren, och klockan sa till mig att installera “SimValleySmartwatch-APP.” Så jag avinstallerade appen från min telefon och genast skannade den för att se till att det inte fanns ett spår kvar.

Inte ens bra som en klocka

Då insåg jag att jag aldrig ställde in datum eller tid på klockan. Så jag gick in i menysystemet, hittade inställningen och gick tillbaka till startskärmen. Sedan gjorde jag det igen, för det fungerade inte första gången. Sedan gjorde jag det en tredje gång, men istället för att knacka på Tillbaka knackade jag på Alternativ och sedan Spara, för den specifika inställningen är väldigt ointuitiv även jämfört med resten av klockans inställningar. Detta sparade tid och datum.

Tills jag stängde av klockan, tog bort batteriet och satte tillbaka det. När jag slog på klockan igen försökte den ansluta till min telefon eftersom den kom ihåg den inställningen, men tid och datum återställdes till midnatt den 1 januari. , 2018.

Vad sägs om 0,3 megapixelkameran, frågar du? Säg det du:

$ 13 Smartwatch

Det här är vad du får när du spenderar $ 13 på en smartwatch. Varje smartklocka vi testat kostar minst tio gånger så mycket som detta, och med goda skäl. Fruktansvärd design, liten eller ingen ansträngning för lokalisering, helt värdelös anslutning, en kompletterande app som sannolikt skadlig kod och en högtalare som låter som om den kom från ett gratulationskort är bara några av problemen med den här smartklockan.

Det faktum att någon av dess funktioner fungerar på något sätt är fortfarande imponerande i sig. Inte imponerande nog för att motivera att köpa det av någon anledning, men ändå ganska intressant. Som en produkt är den här smartklockan på $ 13 fruktansvärt, men som en annan dykning in i världens teknik utan namn kallar jag detta experiment för en framgång. Åtminstone genom att vi fick massor av data om misslyckande från det.

Relaterade Artiklar

Back to top button