Behöver du en billig iPhone 8-uppgradering? Apples nya iPhone SE anländer den 24 april

Apple tillkännagav idag sin efterlängtade nya billiga iPhone, kallad iPhone SE. Den nya SE (ja, samma namn som sin föregångare från 2016) ser mycket ut som en iPhone 8, men den är uppdaterad med den nuvarande A13-processorn snarare än den äldre A11 i $ 449 $ iPhone, som nu antagligen kommer att rulla ut ur Apples produkt linje.

Det gör den nya $ 399 SE till ett bra köp för äldre iPhone-ägare som har vacklat till $ 749-priset för den nuvarande iPhone 11. IPhone SE: s 12-megapixel huvudkamera och 7-megapixel framåtvända kamera är stora uppgraderingar från 8- megapixel- och 1,2-megapixelspelare i den populära iPhone 6.

SE ser ut att använda iPhone XRs kamera, en 12-megapixel enhet med en 26 mm huvudlins. Det verkar dock inte ha iPhone 11: s nya kameranattläge.

iPhone 8
Den nya iPhone SE ser mycket ut som den här iPhone 8.

A13-processorn kommer att hålla iPhone SE aktuell med Apples programvaruuppgraderingar de närmaste fyra åren. Jämfört med iPhone 8 borde SE vara 50 procent snabbare på Geekbench-multicore-riktmärket, och förmodligen dubbelt så snabbt när det gäller GPU.

Den nya iPhone verkar använda samma modem och antenner som iPhone 11, eftersom specifikationsbladet visar samma frekvensbandstöd och 2×2 MIMO-begränsning. Det skulle vara Intel XMM7660, även om vi inte kan bekräfta det med säkerhet förrän vi får en enhet eller ser en nedbrytning. Apple förväntas använda Qualcomm-modem i sin kommande 5G iPhone 12.

Telefonen kommer att fungera i alla amerikanska nätverk, till skillnad från iPhone 8, som ursprungligen var uppdelad mellan all-carrier- och AT & T / T-Mobile-modeller, och den stöder Wi-Fi 6. Telefonen har också dubbelt SIM-kort med eSIM, som låter dig anslut två separata konton för hem- och arbetslinjer eller för roaming.

Andra specifikationer liknar iPhone 8. Den nya SE har exakt samma storlek som iPhone 8, enligt Apples specifikationsblad, 5,45 x 2,65 x 0,29 tum. Den har en 4,7-tums, 1 334 gånger 750 LCD-skärm, 64 GB standardlagring och en fysisk hemknapp, till exempel. Det kommer också att finnas 128 GB och 256 GB modeller. Telefonen kommer i svart, vitt och rött. Den är vattentålig och stöder trådlös laddning.

original iPhone SE
Den ursprungliga iPhone SE var ännu mindre.

Enligt Statista var iPhone SE faktiskt lite av en långsam brännskada på marknaden. Släpptes under våren 2016 och nådde sitt största steg ett år senare med en andel på 11 procent av alla sålda iPhones. Det passar fint med den nuvarande 11,5 procentandelen av iPhone 8.

Den nya SE är inte så liten som den ursprungliga iPhone SE, som hade en 4-tums skärm, och den saknar ett standard hörlursuttag. Många köpare gillade dessa aspekter av den äldre SE-modellen. Men hur SE-linjen fungerar är att Apple återanvänder populära, åldrande komponenter och kroppsdesign för att tjäna pengar på en billigare telefon. IPhone 8-kroppen har nu varit i produktion i flera år och är billig att använda, medan den mindre kroppen som används för den ursprungliga SE inte längre tillverkas.

Den nya iPhone SE säljs den 17 april och kommer i hyllor den 24 april.

Relaterade Artiklar

Back to top button