Begränsad ‘Google’ Coronavirus Screening-webbplats går live, är snabbt överbelastad

En webbplats från Googles systerföretag Verily Life Sciences, som president Trump hävdade skulle rikta allmänheten till koronavirusscreeningsplatser, är redan överbelastad och närmare en byråkratisk slog än någon lösning på landets testproblem.

På söndagen lanserade Verily webbplatsen vid Project Baseline, som lovar att hjälpa personer som behöver en screening till en lokal testplats för coronavirus efter att de har besvarat ett frågeformulär online. Testerna kommer att vara gratis och resultaten skickas tillbaka via e-post, sms eller telefonsamtal inom några dagar.

Webbplatsen vänder emellertid för närvarande bort användare som upplever “svår hosta, andfåddhet, feber eller annat som rör symtom.” Det kommer istället att rekommendera att de besöker en webbplats för Centers for Disease Control, som kommer att råda dem att ringa en läkare.

För att använda webbplatsen måste du också skapa eller logga in med ett Google-konto, vilket tvingar dig att hoppa igenom ett annat steg och överlämna din personliga information till webbjätten, som kan delas med hälsovårdsmyndigheter.

Den andra begränsningen är hur Project Baselines tjänster för närvarande är begränsade till invånare i San Francisco Bay Area. Så webbplatsen är värdelös för de flesta amerikaner, och du hittar inget omnämnande av det på Googles hemsida, bara en länk till allmänna tips om koronavirushälsa och förebyggande.

Utöver allt detta accepterar inte själva projektet nya ansökningar för invånare i Bay-området bara 12 timmar efter det att det lanserades. “Tyvärr kan vi inte planera fler möten just nu”, står det när du försöker ansöka.

Vem säger sanningen?

President Trump i Rose Garden (kredit: av SAUL LOEB / AFP via Getty Images)
(Kredit: av SAUL LOEB / AFP via Getty Images)

Utrullningen kommer under tiden felinformation från Vita huset. På fredag ​​sa president Trump att 1700 Google-ingenjörer arbetade på webbplatsen, men enligt det var det 1700-numret bara det totala antalet Google-anställda som sa att de gärna skulle vara frivilliga för projektet om det behövs.

Trots att Trump sa att webbplatsen kommer att “göras mycket snabbt [and] underlätta testning på ett bekvämt närliggande ställe ”, sade sanningen att webbplatsen fortfarande var i” tidiga skeden ”och endast skulle adressera invånare i San Francisco Bay Area.

På lördagskvällen twittrade Google att det förutom Verily-webbplatsen också skulle skapa en rikstäckande webbplats som innehåller information om COVID-19-symtom, risk- och testinformation. Nästa dag publicerade Googles VD Sundar Pichai ett blogginlägg som nämner den rikstäckande webbplatsen. Men det hjälper inte människor att registrera sig för en koronavirus-screening; det handlar mer om utbildning och förebyggande.

President Trump håller upp en utskrift av tweets från Google
President Trump håller upp en utskrift av tweets från Google

På en presskonferens på söndag skilde president Trump inte mellan de två platserna och anklagade pressen för att ljuga om Google-webbplatsen.

“Jag vet inte var pressen fick sina falska nyheter, men de fick det någon plats”, sade Trump. Han tog sedan upp en kopia av Googles tweets i frågan, bara för att släppa den på golvet. ”Du vet, det här är från Google. De släpper ut en release, och ni kan själva räkna ut det. ”

Senare twittrade Trump att “The Fake and Corrupt News never called Google”, vilket är en lögn. Du kan se vår egen uppsökning till Google på fredagen och svaret vi fick flera timmar senare – från sanningen, inte från Google.

PCMag-e-post till Google på fredagen
PCMag-e-post till Google på fredagen
Svaret kommer in från Verily Life Sciences flera timmar senare
Svaret kommer in från Verily Life Sciences flera timmar senare

Enligt Axios var Google faktiskt förbluffad av Trumps tillkännagivande av webbplatsen. Företaget krypterade sedan för att skapa en rikstäckande tjänst för coronavirusinformation medan Verily försökte öka omfattningen av Project Baseline.

I sitt blogginlägg upprepade Pichai att Verily’s Project Baseline’s coronavirus-screening fortfarande befann sig i de tidiga utvecklingsstadierna, med planer på att utöka det över tid.

För dem som inte vill lämna över sin information säger företaget att du behöver skapa ett Google-konto så att det snabbt kan kontakta dig. “Dina uppgifter som samlas in av Sannerligen genom testprogrammet kommer aldrig att förenas med dina data som lagras i Googles produkter utan ditt uttryckliga tillstånd”, tillägger företaget i en FAQ.

Dessutom kommer din personliga information att skickas till hälso- och sjukvårdsmyndigheter som har försökt spåra och innehålla spridningen av utbrottet. Från och med idag har sjukdomen nu infekterat mer än 3 800 personer i USA. Sannerligen säger alla dina data kommer att förvaras i en “säker, krypterad databas med begränsad, övervakad åtkomst.”

För att få tillgång till koronavirustest rekommenderar CDC att du ringer till en läkare eller lokal vårdgivare. “De kommer att avgöra om du behöver testas, men kom ihåg att det inte finns någon behandling för COVID-19 och att personer som är lätt sjuka kan isolera sig och ta hand om sig själva hemma”, tillägger CDC.

Vissa orter och hälsogrupper har också öppnat testplatser för coronavirus för patienter som har hänvisats av sin medicinska leverantör.

Relaterade Artiklar

Back to top button