‘Bättre ljudkvalitet kan få smarttelefonanvändare att konsumera mer innehåll’

Dolby, Cyber ​​Media Research, Smartphone, Innehåll, Videoinnehåll, Streamingtjänster, Bra ljudkvalitetstelefoner, strömmande video, Videostreaming, YouTube, Netflix, Disney + Hotstar

Så, hur viktigt är ljudkvaliteten för indiska smartphone-användare? En nyligen genomförd konsumentinsiktsstudie av marknadsundersökningsföretaget Cyber ​​Media Research (CMR) i samband med Dolby gav upp några intressanta insikter om hur en överlägsen ljudupplevelse som Dolby Atmos har blivit avgörande för användarna när de väljer en ny enhet eller till och med innehållet de konsumerar på Det.

Prabhu Ram, chef för CMR: s Industry Intelligence Group, sa att resultaten gav en förståelse för hur konsumenternas känslor kring smartphone-ljud utvecklas med tiden. ”Det finns ökad medvetenhet bland användarna om Dolby Atmos och hur det förbättrar ljudkvaliteten för innehållsupplevelser. Med en uppgång i innehållskonsumtion oavsett om det är musik, episodiskt innehåll, spel eller till och med UGC, söker konsumenter nu oändligt bättre lyssningsupplevelser, när och var de än går och det är där branschledande innovationer, som Dolby, uppfyller konsumenternas ambitioner, ”Förklarade han i ett släpp från CMR.

Studien genomfördes i sex städer, inklusive New Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata, Bangalore och Ahmedabad.

Ashim Mathur, Senior Regional Marketing Director, Emerging Markets, Dolby Laboratories, berättade för indianexpress.com att i den nya normala “hembundna arbets- och fritidsekonomin har lett till en betydande ökning av befolkningens konsumtion av videoinnehåll online”. Han sa att detta har gett upphov till efterfrågan på rikare smarttelefonljudkvalitet som konsumenterna inte vill kompromissa med. ”Studien avslöjar konsumenternas insikter om ljud för smartphones och konsumenternas preferenser för ljudupplevelser av hög kvalitet. Konsumenterna är mer inställda på “ljudkvalitet”, möjligen drivna av långa timmar tillbringade ensamma i en hembunden ekonomi. Genom att göra det söker de också bättre, uppslukande upplevelser när och var de än går och över användningsfall. ”

Varför Netflix satsar på Dolby Vision för sitt innehåll i Indien och bortom

Mathur sa att konsumenter vill upptäcka och ha en förstklassig underhållningsupplevelse idag eftersom det hjälper dem att “känna en djupare koppling till filmer, program, musik, sport och spel de älskar”. Förklarar hur kunskap om Dolby Atmos bland konsumenterna har låst upp sant “ljudvärde” för användarna, sade han: “CMR-studien säger att två av tre smarttelefonanvändare är överens om att Dolby Atmos skulle förbättra den övergripande lyssningsupplevelsen. Indiska smarttelefonanvändare vill ha en uppslukande upplevelse som sätter dem inuti innehållet på ett helt nytt sätt, så de känner det helt utan begränsningar. ”

Dolby Atmos är en ljudteknik som gör det möjligt för användare att uppleva flerdimensionellt ljud som omsluter sig runt dina öron med exakta rörelser av motiv. Den är nu tillgänglig på ett brett utbud av smartphones över prispunkter.

Dolby: “Stort upptag i termer av vardagsrumsupplevelserna”

CMR-studien hävdade att indianer anser att ljudkvaliteten är en av de viktigaste faktorerna när de väljer sina smartphones – poäng 66 av 100. Rapporten föreslår också att smartphone-användare konsumerar ljud mestadels genom att lyssna på musik på populära OTT-plattformar för ljud (94%) och titta på video – filmer, OTT-innehåll eller användargenererat innehåll på sociala nätverk (96%).

“Konsumenterna inser nu att det är absolut nödvändigt att ha en lika uppslukande ljudupplevelse som förbättrar det visuella innehållet”, säger Mathur och tillägger hur studien också avslöjade att 81% av användarna tror att Dolby Atmos skulle leda till ökad innehållskonsumtion.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button