AvstĂ€ngning av spel pĂ„ PS5 förbrukar endast ‘cirka 0,5 W’

AvstÀngning av spel pÄ PS5 förbrukar endast 'cirka 0,5 W'

Sony har anmÀlt sig till ett initiativ frÄn FN: s miljöprogram, Playing for the Planet, som kommer att se PlayStation 5-fartyget med ett mycket lÄgt standby-lÀge.

Att spela för planeten erkÀnner att videospel utgör den snabbast vÀxande medieplattformen och FN vill utnyttja det för att driva pÄ gröna initiativ. Det vill ha hÄllbarhet i sÄ mÄnga spel som möjligt och pengar som görs tillgÀngliga för gröna saker genom spel. Sonys bidrag Àr en grönare PlayStation 5-konsol, men den kommer att vara valfri.

Idag hÄlls FN: s generalsekreterares klimatmöte 2019 i New York. Jim Ryan, VD och koncernchef för Sony Interactive Entertainment, anvÀnder toppmötet för att göra ett formellt Ätagande att bidra till att spela för planeten. Ryan sÀger att förbÀttringarna av hÄrdvaran pÄ PS4-konsolen under dess livstid redan har undvikit 16 miljoner ton koldioxidutslÀpp. Ytterligare 29 miljoner ton förvÀntas sparas under det kommande decenniet.

Som referens sÀger Sony att den senaste modellen av PS4 Slim ($ 340,40 pÄ Amazon) förbrukar mellan 0,9 W och 5,4 W ström beroende pÄ vilket vilolÀge som vÀljs. Den senaste PS4 Pro ($ 369,99 pÄ GameStop) -modellen anvÀnder mellan 1,0 W och 6,4 W i sina olika vilolÀgen. NÀr den Àr avstÀngd drar alla PS4-modeller fortfarande 0,2 W.

För PlayStation 5 förklarar Ryan i ett blogginlĂ€gg att “Jag Ă€r ocksĂ„ mycket glad att meddela att nĂ€sta generations PlayStation-konsol kommer att innehĂ„lla möjligheten att avbryta spel med mycket lĂ€gre strömförbrukning Ă€n PS4 (vilket vi uppskattar kan uppnĂ„s pĂ„ cirka 0,5 W). Om bara en miljon anvĂ€ndare aktiverar den hĂ€r funktionen skulle det spara motsvarande den genomsnittliga elanvĂ€ndningen för 1 000 amerikanska hem. “

Ryan nÀmner specifikt avstÀngande gameplay, som PS4 uppnÄr i ett vilolÀge som förbrukar 1,7W. Att göra detsamma pÄ PS5 med bara 0,5 W skulle vara en stor förbÀttring. Förhoppningsvis betyder det ocksÄ att det mest effektiva vilolÀget, som för nÀrvarande förbrukar 0,9 W pÄ PS4, ocksÄ kan sÀnkas avsevÀrt.

Om Sony kan nÄ bara 0,5 watt strömförbrukning i standby-lÀge, skulle jag föreslÄ att den skulle fÄ en verklig inverkan pÄ konsolen nÀr den Àr pÄslagen som standardvila. PÄ sÄ sÀtt anvÀnder alla PS5-konsoler det ur lÄdan och det Àr upp till spelare om de vill byta till ett annat lÀge.