Avid skyller pÄ Google för Mac Pro-kraschar

Avid skyller pÄ Google för Mac Pro-kraschar

UPPDATERING 9/25: Avid har slĂ€ppt ett uttalande som bekrĂ€ftar att grundorsaken till att Mac Pro kraschar den hĂ€r veckan faktiskt var en Chrome-uppdatering som slĂ€pptes av Google. Uppdateringen innehĂ„ller ett fel som “skadar filsystemet pĂ„ macOS-maskiner.” Information om felet finns pĂ„ webbplatsen för Google Chrome HjĂ€lp.

Avids VD Jeff Rosica uttalade: “Avid Ă€r nöjd med att omstartfrĂ„gan för vissa kunder Ă€r löst och Ă€ven om Avid-produkter inte Ă€r grundorsaken, hĂ„ller vi ett intensivt fokus pĂ„ att fĂ„ tillbaka alla vĂ„ra kunder online och tillbaka till jobbet. de senaste 36 timmarna har djupdykningen av due diligence i nĂ€ra samarbete med Apple, PACE och andra partners utnyttjat alla alternativ och vi har landat pĂ„ rĂ€tt plats sĂ„ snabbt som möjligt. Vi tackar Avids kund- och anvĂ€ndargrupp för deras typiskt starkt stöd av stöd vid denna tid, sĂ€rskilt för dem som vĂ€lkomnade vĂ„ra ingenjörer i sina studior för att felsöka. “

Originalhistoria 9/24:
Kombinationen av en Mac Pro och Avids Media Composer-videoredigeringsprogram Àr vanligt i hela Hollywood. Sedan igÄr har det dock orsakat att Mac Pros sakta kraschar och vÀgrar att starta om.

Som Variety rapporterar svettas film- och tv-industrin i Los Angeles idag eftersom papperskorgen Mac Pro som de litar pÄ för att fungera misslyckas och ingen vet varför Àn. Mac-datorerna vÀgrar att starta om, med Avid Editors of Facebook-gruppen som uppmanar folk att inte stÀnga av sina Mac-datorer, vilket tweeten nedan visar.

STOR ALERT ikvĂ€ll angĂ„ende # Apple och # MacOS som körs pĂ„ burken. STÄNG INTE NER !! #AvidEditors #Avid Tydligen skadar nĂ„got av UNIX-rotnivĂ„mapparna. SĂ€kerhetskopiera allt, inte bara pĂ„ servrarna om du befinner dig i en ansluten miljö. Se nedan FB pg pic.twitter.com/iLlfHVRfmp

– MarcusPun (@MarcusPun) 24 september 2019

I ett uttalande sa Avid att det Ă€r “medvetet om omstartsproblemet som pĂ„verkar Apple Mac Pro-enheter som kör nĂ„gra Avid-produkter, som uppstod sent i gĂ„r. Företaget slĂ€ppte ocksĂ„ videon som ingĂ„r nedan för att förklara situationen och erbjuda lite vĂ€gledning medan problemet identifieras. och löst:

Ett sÀtt att testa om din Mac Pro pÄverkas Àr att gÄ in i SysteminstÀllningar och sedan AnvÀndare och grupper. Om du vet att ditt konto Àr instÀllt som admin, men instÀllningarna bara visar dig som en vanlig anvÀndare, har ditt system Àventyrats och kommer sannolikt inte att starta om om det stÀngs av.