Att tjÀna miljoner pÄ YouTube Àr sÄ enkelt att barn gör det

Att tjÀna miljoner pÄ YouTube Àr sÄ enkelt att barn gör det

Berömmelse pĂ„ skĂ€rmen och förmögenheten som följde lĂ„g tidigare under Hollywood-skylten – men nu kan den uppnĂ„s pĂ„ bĂ€rbara datorer i vardagsrummen.

YouTube Àr bannern under vilken klick och kontanter ska fÄs. Att tjÀna 20 miljoner dollar eller sÄ Àr sÄ enkelt att ett barn kan göra det. Och det finns tvÄ barn pÄ listan som Forbes skapade av de bÀsta löntagarna 2019 (baserat pÄ inkomst före moms frÄn annonser, sponsrat innehÄll, varor, turer och andra relaterade intÀkter; se hela diagrammet nedan).

Åtta Ă„r gamla Ryan Kaji tjĂ€nade 26 miljoner dollar förra Ă„ret, mer Ă€n nĂ„gon annan pĂ„ YouTube. Det Ă€r inte en chock för alla som har gĂ„tt in i ett mĂ„l och sett att hans Ryan’s World-leksakslinje dominerar nĂ€stan en hel gĂ„ng. Kaji började med unboxing-videor, men hans kanal innehĂ„ller nu ett brett utbud av innehĂ„ll, och hans imperium omfattar ocksĂ„ en klĂ€dlinje, en Nickelodeon-show, en affĂ€r med Hulu och partnerskap med mĂ„nga mĂ€rken.

FemÄriga Anastasia Radzinskaya ligger inte lÄngt efter pÄ tredje plats pÄ listan, med ett resultat pÄ 18 miljoner dollar förra Äret. Radzinskaya föddes i Ryssland och har cerebral pares. Hennes förÀldrar började göra videor av henne för att dokumentera hennes utvecklingsframsteg. Hon spelar nu pÄ sex flersprÄkiga YouTube-kanaler (den största av dem Àr Like Nastya) och har affÀrer med stora varumÀrken. Hon flyttade till USA 2018.

Videor med barn lockar tre gÄnger sÄ mÄnga visningar som andra videor, enligt Pew Research Center. Det finns mÄnga oroande konnotationer kopplade till denna information, men det finns ocksÄ vuxna som Àr villiga att agera som barn för att dra nytta av det.

De nÀst högsta tjÀnarna pÄ listan Àr fem i 30-talet som agerar som barn under det samlade namnet Dude Perfect. De sprÀnger saker och ting i slo-mo, tar pÄ sig pandadrÀkter och perfekta trickskott, allt för sin kanal och för en show de har pÄ Nickelodeon.

Rhett & Link Àr ocksÄ vuxna mÀn men Àr ocksÄ barndomsvÀnner som lever drömmen: De har en komedifokuserad YouTube-kanal som gav dem 17,5 miljoner dollar förra Äret.

Om du följer Jeffree Star behöver du förmodligen inte titta pÄ den hÀr listan för att veta att han avrundade topp fem genom att ta in 17 miljoner dollar förra Äret. Just hÀromdagen sa han hej och vÀlkomnade tittarna till sitt nya hem pÄ 25 000 kvadratmeter. Makeupmogulen tar en minut före turnén för att pÄminna tittarna om att för sex Är sedan, nÀr han gjorde övergÄngen frÄn Myspace-berömmelse till en ny YouTube-kanal, hade han knappt $ 600 pÄ sitt bankkonto.