Att spela Pokemon Sword eller Shield Crashes Roku Devices

Att spela Pokemon Sword eller Shield Crashes Roku Devices

Förra veckan lanserade Nintendo sin senaste garanterade hit för Switch i form av Pokemon Sword och Pokemon Shield, men det finns ett ovÀntat problem: bÄda spelen kraschar nÄgra Roku-enheter.

Som NintendoLife rapporterar, pĂ„ lördag upptrĂ€dde ett inlĂ€gg i PokĂ©mon-subreddit som beskriver hur Roku-enheterna för en anvĂ€ndare alla hade börjat “agera”. Det ansĂ„gs ursprungligen vara en uppdatering som Roku tyst hade rullat ut och orsakat problem, men det visar sig att Pokemon Sword och Shield Ă€r skyldiga.

De nya PokĂ©mon-spelen anvĂ€nder en funktion som Nintendo kallar Y-Comm, som gör det möjligt för spelare att handla PokĂ©mon, ha lĂ€nkstrider och skicka meddelanden antingen lokalt eller online (om du har en Switch Online-prenumeration). Y-Comm-tjĂ€nsten söker tydligen hela tiden i ditt lokala nĂ€tverk efter andra spelare och Roku-enheter tolkar PokĂ©mon-nĂ€tverksdata som “bekant” och försöker lĂ€sa den.

Att försöka fĂ„ Ă„tkomst till Pokemon-datapaket upprepade gĂ„nger resulterar i att vissa Roku-enheter kraschar och gĂ„r in i en oĂ€ndlig startcykel. Roku Ă€r medveten om problemet och kommenterade i Roku subreddit att, “Vi Ă€r medvetna om ett problem nĂ€r vi anvĂ€nder Nintendo Switch och det senaste PokĂ©mon-spelet som pĂ„verkar ett begrĂ€nsat antal Roku-enheter. Vi arbetar flitigt för att lösa problemet. Under tiden att stĂ€nga av din Nintendo Switch eller stĂ€lla in flygplanslĂ€ge bör lösa problemet. “

Inte alla Roku-modeller pÄverkas, men om du upplever detta problem Àr flygplanslÀge pÄ Switch ($ 299,99 pÄ GameStop) den enklaste tillfÀlliga lösningen. Jag misstÀnker att Roku kommer att slÀppa en uppdatering innan veckan Àr över.