Att spela Plague Inc. gör dig inte till en Coronavirus-expert

Att spela Plague Inc. gör dig inte till en Coronavirus-expert

Spelet Plague Inc., som lÄter dig simulera en global pandemi, har exploderat i popularitet Ànda sedan coronavirusutbrottet i Kina gjorde rubriker. Spelets utvecklare pÄminner dock spelarna om att undvika att tappa sig sjÀlva till att tro att de plötsligt har blivit pandemiskaxperter.

“Kom ihĂ„g att Plague Inc. Ă€r ett spel, inte en vetenskaplig modell och att det nuvarande koronavirusutbrottet Ă€r en mycket verklig situation som pĂ„verkar ett stort antal mĂ€nniskor”, sĂ€ger tillverkaren av Plague Inc., Ndemic Creations.

PÄ torsdag utfÀrdade utvecklaren uttalandet och noterade att bÄde media och spelare har bombat Ndemic Creations med frÄgor eftersom spelets popularitet har skjutit i höjden mitt i det pÄgÄende koronavirusutbrottet. Under den senaste veckan har Plague Inc.: s ranking pÄ iOS-appbutiken valvt listorna till den bÀsta betalda spelappen i bÄde Kina och USA, enligt analysföretaget App Annie.

Ndemic Creations sa dock att spelets plötsliga höjning i popularitet inte var nĂ„got nytt. “Plague Inc. har varit ute i Ă„tta Ă„r nu och nĂ€r det finns ett sjukdomsutbrott ser vi en ökning av spelarna, eftersom mĂ€nniskor försöker ta reda pĂ„ mer om hur sjukdomar sprids och förstĂ„ komplexiteten i virala utbrott,” sa utvecklaren. .

Faktum Àr att spelet fokuserar pÄ att spelaren skapar en sjukdom för att utplÄna mÀnskligheten. Ditt mÄl Àr att inte bara smitta alla mÀnniskor pÄ planeten utan ocksÄ besegra regeringens anstrÀngningar för att förhindra att sjukdomen kommer in i deras grÀnser nÀr de skapar ett botemedel. Som ett resultat speglar spelet otroligt den nuvarande situationen med det pÄgÄende koronavirusutbrottet, som startade i Wuhan, Kina, men som nu har börjat spridas till andra lÀnder, inklusive USA, trots försök att begrÀnsa det.

Även om Ndemic Creations avsikt var att skapa ett “realistiskt och informativt” spel, försökte utvecklaren aldrig att sensationalisera allvarliga problem i verkligheten. “Vi rekommenderar alltid att spelare fĂ„r sin information direkt frĂ„n lokala och globala hĂ€lsovĂ„rdsmyndigheter”, stod det medan de publicerade en lĂ€nk till VĂ€rldshĂ€lsoorganisationens webbplats om koronavirusutbrottet.