Att låsa upp din iPhone medan du bär en mask blir lättare med kommande iOS-uppdatering

(Foto av Vyacheslav Prokofyev TASS via Getty Images)

Pandemin uppmanar Apple att göra en ändring av företagets Face ID-teknik: Om systemet upptäcker att du bär en mask kommer din iPhone att be om ditt lösenord snarare än att onödigt skanna ditt ansikte några gånger till.

Tweak, upptäckt i iOS 13.5 beta 3-versionen, hjälper användare att undvika onödigt krångel när de låser upp en iPhone medan de bär en mask.

För närvarande stannar Face ID-tekniken och stammar när den inte kan se ditt ansikte helt, vilket kan ge en irriterande fördröjning. Systemet kommer då att ge upp och be dig om det sexsiffriga lösenordet. Men på onsdagen började apputvecklare märka en förändring i betaversionen av iOS 13.5 som lovar att lösa problemet. Om systemet upptäcker att du bär en mask hoppar det över Face ID-systemet och skickar dig istället direkt till den sexsiffriga lösenordskärmen.

Apple lägger till Face ID-justeringen eftersom många städer i USA har krävt att invånarna ska bära en mask när de vågar utanför sina hem. Även om förändringen är liten, kommer det att hjälpa användarna att hålla sina masker på, vilket begränsar potentiell exponering för COVID-19. Detta kan vara särskilt viktigt om du behöver komma åt din iPhone i en livsmedelsbutik eller apotek, där människor är vanligare.

Betaversionen av iOS 13.5 är för närvarande endast tillgänglig via Apples utvecklarportal. Så det kan ta några veckor innan det kommer offentligt till vanliga iPhone-användare.

Om du inte kan vänta säger iPhone-användare i Kina att Face ID faktiskt kan konfigureras för att känna igen ditt maskbärande ansikte. Tricket innebär att du registrerar ditt ansikte igen med en ny profil på Face ID, förutom att den här gången delvis täcker delar av kinden och munnen under konfigurationsprocessen. Lösningen kostar dock säkerhet; det gör det möjligt för en person med samma ansiktsform som din att potentiellt låsa upp din iPhone.

Relaterade Artiklar

Back to top button