Att lagra ditt Apple-kort i en lÀderplÄnbok Àr en dÄlig idé

Att lagra ditt Apple-kort i en lÀderplÄnbok Àr en dÄlig idé

Nu nÀr Apple-kortet Àr tillgÀngligt har Apple lagt till en sida pÄ sin supportwebbplats som förklarar hur man hÄller det rent. Men sidan avslöjar ocksÄ nÄgot förvÄnande: att hÄlla ditt kort i en lÀderplÄnbok eller jeansficka Àr en riktigt dÄlig idé.

Apple-kortet har en vit yta med kreditkortsinnehavarens namn och Apple-logotypen laseretsad i den. Den vita fĂ€rgen uppnĂ„s “genom en belĂ€ggningsprocess i flera lager som lĂ€ggs till titanbasmaterialet.” Jag tvivlar pĂ„ att mĂ„nga hittills har funderat pĂ„ hur de ska hĂ„lla sina kort rena, men som med de flesta saker frĂ„n Apple Ă€r det ett designobjekt lika mycket som ett funktionellt och mĂ„ste tas om hand.

Att hÄlla Apple-kortet rent Àr ganska enkelt. Torka av den med en luddfri mikrofiberduk; för en mer grundlig rengöring, fukta trasan med isopropylalkohol. Att behÄlla kortets vita fÀrg Àr dock svÄrare pÄ grund av hur det reagerar pÄ olika material.

LĂ€derplĂ„nböcker Ă€r ganska vanliga, liksom jeans. Apple varnar dock för att sĂ€tta ditt Apple-kort i kontakt med lĂ€der eller denim “kan orsaka permanent missfĂ€rgning som inte kommer att tvĂ€tta sig.” SĂ„ om du vill att ditt nya Apple-kort ser nytt ut Ă€r det dags att byta in den dĂ€r lĂ€derplĂ„nboken eller handvĂ€skan och sluta skjuta den i din jeansficka. Att göra nĂ„got kommer förmodligen att skada det.

Jag ska sÀga det om ingen annan vill, men att starta ett kreditkort som du inte kan ha i en lÀderplÄnbok eller jeansficka Àr löjligt. Apple fick kortet att se ut pÄ ett visst sÀtt, men tog tydligen aldrig tid att övervÀga det material som det oftast skulle komma i kontakt med. I synnerhet lÀder kommer alltid att vara högt pÄ listan.

Apples rĂ„d för att lagra kortet Ă€r att anvĂ€nda en plĂ„nbok, ficka eller vĂ€ska “gjord av mjukt material.” Förvara det inte tillsammans med andra kort, nycklar eller lösa byten för att undvika repor, och magneter bör undvikas. Allt Ă€r sunt förnuft, men Apple borde verkligen göra det mycket tydligt att du inte kan anvĂ€nda en lĂ€derplĂ„nbok. IstĂ€llet kommer vi nu troligtvis att fĂ„ en tillströmning av “Apple Card Compatible” -plĂ„nböcker som kommer till marknaden.