“Att klippa Kina-banden kan inte nödvändigtvis betyda förbudsförskjutning för PUBG, andra appar”

Även som PUBG Corp, moderbolaget för det populära Battle Royale-spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), har knäppt band med den kinesiska teknikjätten Tencent i ett försök att göra en comeback till Indien, ministeriet för elektronik och informationsteknik (MeitY) har antytt att bara en ändring av ägarskapet från appen inte skulle leda till omvändning av förbudet när som helst inom en nära framtid.

”Äganderätten till appen är uppenbarligen ett av problemen. Men det är inte det enda problemet. Det finns cirka 70 frågor att hantera, inklusive hur och var användarnas data lagrades, hur de behandlades och om det har förekommit några kända brott mot känslig personlig information, säger en högre tjänsteman från ministeriet.

Den 2 september hade centralregeringen förbjudit 118 appar med kinesiska länkar med hänvisning till oro över hot mot Indiens säkerhet och suveränitet.

Dessa appar förbjöds utöver de 59 som hade förbjudits den 29 juni.

Båda omgångarna av appförbudet kom mitt på fortsatt gränsspänning och skärmyter på linjen för faktisk kontroll med Kina.

Nästan en vecka senare hade PUBG Corporation den 7 september sagt att det hade fattat beslutet att inte längre auktorisera PUBG MOBILE-franchisen till Tencent Games i Indien.

Förklarade

Marknaden för kinesiska appar kan bli tunnare

Med regeringar över hela världen som sätter press på kinesiska appar för deras påstådda roller när det gäller att vidarebefordra data till kinesiska sond- och underrättelsetjänster kan marknaden för sådana appar börja bli tunnare med tiden. Förutom PUBG har andra spelare som TikTok-föräldern ByteDance letat efter att knäppa sina kinesiska band för att göra det möjligt för appen att fortsätta fungera på något eller annat sätt.

”Framåt kommer PUBG Corporation att ta på sig allt publiceringsansvar inom landet.

“Eftersom företaget utforskar sätt att tillhandahålla sin egen PUBG-upplevelse för Indien inom en snar framtid, är det fast beslutet att göra det genom att upprätthålla en lokal och hälsosam spelmiljö för sina fans”, sade företaget i ett uttalande.

Tjänstemän från MeitY sa emellertid att bara att ändra det “gynnsamma ägandet” av appen inte skulle leda till att beslutet om förbud skulle vändas.

”Som affärsenhet står de fritt att byta partnerskap, knyta eller bryta band med företag eller länder. Vårt förbud baserades på flera faktorer, inklusive att skydda vår datasuveränitet, säger tjänstemannen.

Enligt data från SensorTower har PUBG Mobile och spelets kinesiska version, Game For Peace, 734 miljoner nedladdningar globalt. Indien rankas först när det gäller nedladdningar och genererar cirka 175 miljoner installationer från juli, eller 24 procent av totalen.

Relaterade Artiklar

Back to top button