Atari vill bygga videospel-teman hotell

Atari vill bygga videospel-teman hotell

Atari Interactive tycker att det har en idé att Äteruppta intresset för spelmÀrket: De vill bygga hotell med Atari-tema.

PÄ mÄndagen meddelade företaget att de samarbetar med en designbyrÄ för att bygga minst Ätta videospelade Atari Hotels i USA med den första som ska bryta mark i Phoenix, Arizona senare i Är.

Idén Àr verkligen okonventionell, men Atari sÀger att konceptet kommer att ansluta till allmÀnheten i en tid dÄ marknaden för spel exploderar. Inte bara kommer hotellen att erbjuda boende med Atari-tema, utan ocksÄ massor av videospel, inklusive den senaste VR-upplevelsen och förstÀrkt verklighetsupplevelser. Dessutom kommer nÄgra av hotellen att utformas för att vara vÀrd för e-sportevenemang.

Atari Hotel 2

“Tillsammans bygger vi ett utrymme som kommer att vara mycket mer Ă€n bara ett stĂ€lle att bo,” sade Atari-VD Fred Chesnais i ett uttalande. “Atari Ă€r ett ikoniskt globalt varumĂ€rke som resonerar med mĂ€nniskor i alla Ă„ldrar, lĂ€nder, kulturer och etniska bakgrunder och vi kan inte vĂ€nta pĂ„ att vĂ„ra fans och deras familjer ska njuta av detta nya hotellkoncept.”

Enligt Atari kommer en designbyrÄ som heter GSD Group och filmproducenten Napoleon Smith III, som stod bakom de senaste omstartfilmerna, att hantera hotellens design. Under tiden kommer den Arizona-baserade fastighetsutvecklaren True North Studio att hantera den faktiska byggandet av den första byggnaden.

Ytterligare hotell planeras för Las Vegas, San Francisco, Seattle, Chicago, Denver, Austin och San Jose. Intresserade kunder kan registrera sig pÄ Atarihotels.com-webbplatsen för att hÄlla sig uppdaterad om projektet.

Under tiden förbereder Atari Interactive sig för att lansera en ny konsol med retro-tema. Atari VCS Àr planerad att börja levereras i mars frÄn $ 249, och lÄter dig spela 100 klassiska förinstallerade Atari-spel förutom moderna PC-spel.