Atari tillkännager ny spelkonsol

Atari har just meddelat att de kommer att släppa en helt ny konsol, “Ataribox”, och den kommer att göra ivriga fans helt nostalgiska. Det låter som Atari gör en liknande sak som Nintendo, med NES och SNES Classics som har och kommer att släppas snart. Atari har sagt att de planerar att leverera klassiska spel på Ataribox, liksom aktuellt innehåll. Vi förväntar oss att klassiker som Space Invaders, Pong, PacMan och Frogger görs tillgängliga på konsolen och jag antar att de kommer förinstallerade. När det gäller Ataris nuvarande innehåll verkar de trycka på den lysande och även halvklassiska Rollercoaster Tycoon, som var ett av mina favoritbarnspel!

ataribox1

Atariboxen innehåller SD-kortstöd, en HDMI-port och fyra USB-portar för styrenheter som vi antar. Det kommer att finnas två versioner av konsolen, en i trä och en i svart / rött. Om du kommer ihåg någon av de gamla Atari-konsolerna ser du en likhet med träutseendet med den klassiska Atari 2600.

ataribox3

Ett nyhetsbrev skickat till Atari-fans säger; “Vårt mål är att skapa något nytt, som håller fast vid vårt arv, samtidigt som det tilltalar både gamla och nya fans av Atari.” Det är ett djärvt drag! Marknaden domineras av Playstation just nu och ja, de klassiska Nintendo-releaserna har varit populära. Kommer Ataribox att bli lika framgångsrik? Kommer de ursprungliga spelarna från 80-talet att plocka upp en så att de kan spela sina favoritbarnspel? Ja, det kommer de men jag är inte säker på att de kommer att kunna knäcka den yngre, moderna marknaden, eftersom de har några riktigt klassiska spel, men jag tror inte att de kommer att intressera dagens ungdom.

ataribox4

Nyhetsbrevet fortsätter; “Vi retar dig inte medvetet; vi vill få rätt på detta, så vi har valt att dela saker steg för steg när vi ger detta liv och att lyssna noga på Atari-samhällets feedback när vi gör det. ”

Ingen mer information har officiellt släppts ännu, så prissättning, släppdatum, spelinnehåll och interna specifikationer är fortfarande uppe i luften. Kanske kan det finnas en kortversion före jul? Men då skulle de tävla med SNES-klassikern och den nya Xbox, så en 2018-utgåva låter som det säkrare alternativet.

Relaterade Artiklar

Back to top button