AT & amp; T undertecknar $ 2B-erbjudande som ska köras pÄ Microsoft Azure och Office 365

AT & amp; T undertecknar $ 2B-erbjudande som ska köras pÄ Microsoft Azure och Office 365

Google och Amazon kommer bÄda att bli upprörda den hÀr veckan eftersom Microsoft har lyckats teckna en enorm affÀr med AT&T som kommer att se telekommunikationsföretaget vÀxla för att köras pÄ Microsoft Azure cloud computing-plattformen.

Som TechCrunch rapporterar antas affÀren vara vÀrd tvÄ miljarder dollar till Microsoft, och AT&T förvÀntas flytta de flesta av sina arbetsbelastningar som inte Àr nÀtverk till Azure 2024. Samtidigt kommer AT & Ts personal att flytta för att anvÀnda den svit verktyg som gör upp Office 365.

För AT&T, Ă€ven om affĂ€ren kostar mycket, borde det, som Microsoft uttrycker det, “optimera kostnaderna” eftersom företaget kommer att arbeta pĂ„ en enda molnplattform vad gĂ€ller personalstyrkan. Vattnet Ă€r dock lerigt för att för nĂ„gra dagar sedan tecknade AT&T ocksĂ„ ett avtal med IBM om att köra AT&T Business applikationer pĂ„ Red Hat open source-plattformen. SĂ„ det ser ut som om Microsoft skyddade det offentliga molnet, datacenterinfrastrukturen och applikationssidan av AT & T: s verksamhet medan IBM fĂ„r företags- och affĂ€rssidan.

Microsoft anvÀnder affÀren som ett tillfÀlle att prata om potentialen i cloud computing och 5G. De tvÄ företagen har redan samarbetat för att spÄra drönare med exempelvis AT & Ts nÀtverk. Microsoft ser mycket potential för att anvÀnda 5G för att strömma innehÄll som lagras i Azure-molnet.

Det finns ocksĂ„ mycket utrymme för innovation, med exemplet som Microsoft ger Ă€r “nĂ€stan omedelbar kommunikation för en första responder som anvĂ€nder AI-driven live röstöversĂ€ttning för att snabbt kommunicera med nĂ„gon i nöd som talar ett annat sprĂ„k.” Det blir intressant att se vad de tvĂ„ företagen mer tĂ€nker pĂ„ tillsammans.