AT & amp; T undertecknar $ 2B-erbjudande som ska köras på Microsoft Azure och Office 365

Google och Amazon kommer båda att bli upprörda den här veckan eftersom Microsoft har lyckats teckna en enorm affär med AT&T som kommer att se telekommunikationsföretaget växla för att köras på Microsoft Azure cloud computing-plattformen.

Som TechCrunch rapporterar antas affären vara värd två miljarder dollar till Microsoft, och AT&T förväntas flytta de flesta av sina arbetsbelastningar som inte är nätverk till Azure 2024. Samtidigt kommer AT & Ts personal att flytta för att använda den svit verktyg som gör upp Office 365.

För AT&T, även om affären kostar mycket, borde det, som Microsoft uttrycker det, “optimera kostnaderna” eftersom företaget kommer att arbeta på en enda molnplattform vad gäller personalstyrkan. Vattnet är dock lerigt för att för några dagar sedan tecknade AT&T också ett avtal med IBM om att köra AT&T Business applikationer på Red Hat open source-plattformen. Så det ser ut som om Microsoft skyddade det offentliga molnet, datacenterinfrastrukturen och applikationssidan av AT & T: s verksamhet medan IBM får företags- och affärssidan.

Microsoft använder affären som ett tillfälle att prata om potentialen i cloud computing och 5G. De två företagen har redan samarbetat för att spåra drönare med exempelvis AT & Ts nätverk. Microsoft ser mycket potential för att använda 5G för att strömma innehåll som lagras i Azure-molnet.

Det finns också mycket utrymme för innovation, med exemplet som Microsoft ger är “nästan omedelbar kommunikation för en första responder som använder AI-driven live röstöversättning för att snabbt kommunicera med någon i nöd som talar ett annat språk.” Det blir intressant att se vad de två företagen mer tänker på tillsammans.

Relaterade Artiklar

Back to top button