AT & T TV får nu en prishöjning (igen)

AT & T TV får nu en prishöjning (igen)

Om din TV-streamingtjänst förlorar miljontals kunder måste något förändras. AT&T har beslutat att för TV Now är det bästa att höja priset med 30 procent.

Som 9to5Mac rapporterar är det billigaste TV Now-alternativet Plus-paketet, som kostar $ 50 och ger tillgång till över 45 innehållskanaler. Max-paketet ökar antalet kanaler till över 60 och erbjuder mer sporttäckning för $ 70. Från och med nästa månad får de dock en prishöjning till $ 65 respektive $ 80 per månad.

Under tiden får de andra planerna РEntertainment, Choice, Xtra, Ultimate och Optimo Mas Рprishöjningar på 10 dollar per månad vardera. Så den högsta prisplanen, Ultimate, kommer snart att vara $ 145 för mer än 125 kanaler.

AT&T informerar befintliga kunder om prishöjningen via ett e-postmeddelande och det finns uppenbarligen ingen väg runt det. Du kan antingen gå med på att betala det högre priset eller avbryta tjänsten.

TV Now kallades tidigare DirecTV Now, men AT&T bestämde sig för en ny varumärke tidigare i år. Den största dragningen av tjänsten är möjligheten att streama live-TV på begäran från någon av enheterna du äger samt att få tillgång till streamingtjänster som HBO. Det krävs inget årligt kontrakt, satellit eller kabelanslutning för att det ska fungera.

Detta är faktiskt den andra prishöjningen för tjänsten och hittills har AT&T tappat över 2,3 miljoner abonnenter under det senaste året.

AT&T förvärvade DirecTV 2015 för 67 miljarder dollar efter att ha meddelat sin avsikt att göra det för 48,5 miljarder dollar året innan. Med AT&T i skuld till ett värde av 220 miljarder dollar och streamingtjänster som kräver stora investeringar i innehåll, måste du undra vad företagets långsiktiga plan är för TV Now-tjänsten.