AT & T, T-Mobile för att bekämpa Robocalls genom att verifiera legitima samtal

AT&T och T-Mobile börjar rulla ut ett antirobocall-system över båda sina nätverk, vilket lovar att varna kunder om inkommande falska telefonsamtal.

Planen innebär att man implementerar “SHAKEN / STIR-ramverket”, en branschutvecklad standard som kan validera telefonsamtal från en operatör till en annan. En gång på plats kommer AT&T och T-Mobile att kunna “underteckna” legitima telefonsamtal som sker över deras nätverk.

Förfalskade telefonsamtal å andra sidan kommer att resa genom sina nätverk “osignerade” och fungera som en indikator på att samtalet kan komma från ett falskt nummer. Som ett resultat kommer kunderna att kunna berätta på deras telefons nummerpresentation om ett inkommande samtal är misstänkt eller inte.

“Även om autentisering inte löser problemet med oönskade robocalls i sig, är det ett viktigt steg mot att ge kunderna större förtroende och kontroll över de samtal de svarar”, säger flygbolagen i dagens tillkännagivande.

SHAKEN / STIR-ramverket har dock en begränsning; det kommer att krävas av andra operatörer att komma ombord, annars kommer legitima samtal som görs via deras nät att anlända osignerade. AT&T och T-Mobile sa emellertid: “Fler samtal kommer att verifieras över tiden när fler enhetsleverantörer deltar, och när fler nätleverantörer implementerar standarderna.” Till exempel började Comcast testa SHAKEN / STIR-ramverket med AT&T i mars och började sedan rulla ut det med T-Mobile i april.

FCC-ordförande Ajit Pai har uppmanat amerikanska lufttrafikföretag att lansera SHAKEN / STIR-ramverket senast 2019 eller möta regleringsåtgärder. “Enkelt uttryckt: det här är bra nyheter för amerikanska konsumenter”, sa han i ett uttalande på onsdagen.

“Jag har klargjort att FCC vid slutet av detta år förväntar sig att stora röstleverantörer ska uppfylla vårt mål att” signera “samtal mellan operatörer,” tillade han. “Implementering av SHAKEN / STIR är ett avgörande steg för att förbättra noggrannheten i informationen om nummerpresentation som konsumenterna får. Nya meddelanden visar att alla de största rösttjänstleverantörerna kan uppfylla vår tidsfrist.”

Relaterade Artiklar

Back to top button