AT & amp; T ökar 5G-nÀtverket till 35 (eller 19) stÀder

AT & amp; T ökar 5G-nÀtverket till 35 (eller 19) stÀder

AT&T startade 2020 med en stor expansion i sin 5G-tjĂ€nst – den tĂ€cker nu delar av 35 stĂ€der med sina snabba millimetervĂ„g 5G och 19 tunnelbanor med sitt lĂ„ngsamma 5G-band, sĂ€ger operatören. De tvĂ„ nĂ€tverken kommer sannolikt att samlas för konsumenter i mitten av nĂ€sta mĂ„nad med lanseringen av Samsung Galaxy S11.

High-band, millimeter-wave 5G Àr snabb, men den har bara en 800-fots radie frÄn paneler; lÄgband 5G tÀcker hela tunnelbanor, men det Àr i bÀsta fall bara lite snabbare Àn 4G. Verizon har gÄtt all-in med millimetervÄg, som noggrant tÀcker block och korsningar över 31 stÀder, medan T-Mobile har utropat överlÀgsenheten för sitt rikstÀckande lÄgband och tÀcker 200 miljoner mÀnniskor med ett nÀtverk som hittills bara Àr lite snabbare Àn 4G.

AT&T har en hybridstrategi. Företaget anvÀnder högband för omrÄden med hög trafik som stadioner, högskolor och kongresscenter och lÄgband för att tÀcka stora omrÄden. Det Àr det bÀsta möjliga tillvÀgagÄngssÀttet med tanke pÄ de luftvÄgor som AT&T har tillgÀngligt. BÄde AT&T och Verizon saknar det sweet-spot-spektrum som kallas mid-band, som anvÀnds i andra lÀnder för att ge hastigheter pÄ 300-500 Mbps över större stÀder.

Dess nya högbandssidor inkluderar platser i Baltimore; Cleveland; Detroit; Menlo Park, Kalifornien; Miami; Miami Gardens, Fla .; Ocean City, Md .; Oakland, Kalifornien; Philadelphia; FÄgel Fenix; Redwood City, Kalifornien; och San Bruno, Kalifornien. Dess tunnelbanor med lÄg band tillför nu Baltimore, Birmingham, Bridgeport, Buffalo, Detroit, Las Vegas, Louisville, New York City, Philadelphia och Washington, DC. Du kan komma till kartor över varje tunnelbana frÄn AT & T: s blogginlÀgg.

Det Ă€r mer high-band stĂ€der Ă€n Verizon har, och lĂ„g-band tĂ€ckning för “tiotals miljoner” mĂ€nniskor, enligt AT&T. HögbandsnĂ€tverket Ă€r dock fortfarande endast tillgĂ€ngligt för företagskunder. Det kommer troligen att förĂ€ndras nĂ€r Samsung Galaxy S11 / S20 kommer ut i mitten av februari, eftersom vi rĂ€knar med att det kommer att bli den första telefonen som stöder bĂ„de högbandsnĂ€t och lĂ„gbandsnĂ€t.

AT&T har grova kartor för sitt lÄgbandsnÀtverk, men inget block-för-block som T-Mobile gör, och till skillnad frÄn Verizon publicerar det inte kartor för sitt högbandsnÀtverk. NÀr jag testade AT & T: s högbandsnÀtverk i Las Vegas, upptÀckte jag att det var inrÀttat pÄ nÄgra viktiga platser, men inte i stadsdelen eller i hela staden.

Enligt Ookla Speedtest Intelligence har AT & T: s lÄgbands 5G-system genomsnittliga nedladdningshastigheter pÄ 77,7 Mbps och uppladdningshastigheter pÄ 18,11 Mbps nÀr de anvÀnds med Galaxy Note 10+ 5G-telefonen. Galaxy Note 10+ LTE-telefoner rikstÀckande med AT & T-genomsnitt 61,7 Mbps ner och 10,35 Mbps upp. (Obs: Ookla Àgs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

SĂ„ det Ă€r en hastighetsökning pĂ„ 25 procent nĂ€r man gĂ„r frĂ„n AT & T: s “5G E” (namnet pĂ„ den mest avancerade 4G) till vanlig gammal 5G. Det faller lĂ„ngt under de 723 Mbps ner som AT & T: s millimetervĂ„gsnĂ€t har levererat pĂ„ Galaxy S10 5G-telefoner.

AT & T 5G-tÀckning jÀmfört med LTE-tÀckning

Slutligen nÄgot om latens

Hastighet Àr inte den enda transformativa aspekten av 5G. Under de senaste tvÄ Ären har vi hört mycket om hur 5G kommer att sÀnka nÀtverksfördröjningar under 10 ms, till punkter dÀr nya, superresponsiva AR och autonoma fordonstillÀmpningar kommer att vara möjliga. De nuvarande nÀtverken har knutits till 4G för handskakning, sÄ de har inte kunnat visa nÄgra latensförbÀttringar.

AT&T gav nÄgra detaljer om vad det gör för att förbereda sig för fristÄende nÀtverk i slutet av 2020, vilket kommer att frigöra 5G frÄn 4G och möjliggöra dessa lÄga latenser. Latency kan aldrig vara lÀgre Àn ljusets hastighet, och ljuset rör sig cirka 186 miles i ett millisekund. SÄ för att komma till 5 ms tur och retur latens mÄste en enhet prata med ett datacenter inte mer Àn 755 mil bort (och nÀstan sÀkert mindre, med tanke pÄ bearbetningstid.)

AT&T flyttar datacenter till vart och ett av dess viktigaste tunnelbanaomrĂ„den, nĂ„got som det kallar ett “nĂ€tmoln” och sedan lĂ€nkar de olika metroomrĂ„dena till 400 Gbps rör. Detta innebĂ€r att kommande 5G-telefoner sĂ€llan kommer att behöva gĂ„ mycket lĂ„ngt för data, vilket hĂ„ller latenserna lĂ„ga.

Vi fortsÀtter att spÄra 5G-utbyggnader pÄ vÄr Race to 5G-sida. Jag uppdaterade just den igÄr, sÄ tyvÀrr kan den inte visa dagens AT & T-meddelanden, men det kommer nÀsta mÄnad.