AT & amp; T ökar 5G-nätverket till 35 (eller 19) städer

AT&T startade 2020 med en stor expansion i sin 5G-tjänst – den täcker nu delar av 35 städer med sina snabba millimetervåg 5G och 19 tunnelbanor med sitt långsamma 5G-band, säger operatören. De två nätverken kommer sannolikt att samlas för konsumenter i mitten av nästa månad med lanseringen av Samsung Galaxy S11.

High-band, millimeter-wave 5G är snabb, men den har bara en 800-fots radie från paneler; lågband 5G täcker hela tunnelbanor, men det är i bästa fall bara lite snabbare än 4G. Verizon har gått all-in med millimetervåg, som noggrant täcker block och korsningar över 31 städer, medan T-Mobile har utropat överlägsenheten för sitt rikstäckande lågband och täcker 200 miljoner människor med ett nätverk som hittills bara är lite snabbare än 4G.

AT&T har en hybridstrategi. Företaget använder högband för områden med hög trafik som stadioner, högskolor och kongresscenter och lågband för att täcka stora områden. Det är det bästa möjliga tillvägagångssättet med tanke på de luftvågor som AT&T har tillgängligt. Både AT&T och Verizon saknar det sweet-spot-spektrum som kallas mid-band, som används i andra länder för att ge hastigheter på 300-500 Mbps över större städer.

Dess nya högbandssidor inkluderar platser i Baltimore; Cleveland; Detroit; Menlo Park, Kalifornien; Miami; Miami Gardens, Fla .; Ocean City, Md .; Oakland, Kalifornien; Philadelphia; Fågel Fenix; Redwood City, Kalifornien; och San Bruno, Kalifornien. Dess tunnelbanor med låg band tillför nu Baltimore, Birmingham, Bridgeport, Buffalo, Detroit, Las Vegas, Louisville, New York City, Philadelphia och Washington, DC. Du kan komma till kartor över varje tunnelbana från AT & T: s blogginlägg.

Det är mer high-band städer än Verizon har, och låg-band täckning för “tiotals miljoner” människor, enligt AT&T. Högbandsnätverket är dock fortfarande endast tillgängligt för företagskunder. Det kommer troligen att förändras när Samsung Galaxy S11 / S20 kommer ut i mitten av februari, eftersom vi räknar med att det kommer att bli den första telefonen som stöder både högbandsnät och lågbandsnät.

AT&T har grova kartor för sitt lågbandsnätverk, men inget block-för-block som T-Mobile gör, och till skillnad från Verizon publicerar det inte kartor för sitt högbandsnätverk. När jag testade AT & T: s högbandsnätverk i Las Vegas, upptäckte jag att det var inrättat på några viktiga platser, men inte i stadsdelen eller i hela staden.

Enligt Ookla Speedtest Intelligence har AT & T: s lågbands 5G-system genomsnittliga nedladdningshastigheter på 77,7 Mbps och uppladdningshastigheter på 18,11 Mbps när de används med Galaxy Note 10+ 5G-telefonen. Galaxy Note 10+ LTE-telefoner rikstäckande med AT & T-genomsnitt 61,7 Mbps ner och 10,35 Mbps upp. (Obs: Ookla ägs av Ziff Davis, PCMag.coms moderbolag.)

Så det är en hastighetsökning på 25 procent när man går från AT & T: s “5G E” (namnet på den mest avancerade 4G) till vanlig gammal 5G. Det faller långt under de 723 Mbps ner som AT & T: s millimetervågsnät har levererat på Galaxy S10 5G-telefoner.

AT & T 5G-täckning jämfört med LTE-täckning

Slutligen något om latens

Hastighet är inte den enda transformativa aspekten av 5G. Under de senaste två åren har vi hört mycket om hur 5G kommer att sänka nätverksfördröjningar under 10 ms, till punkter där nya, superresponsiva AR och autonoma fordonstillämpningar kommer att vara möjliga. De nuvarande nätverken har knutits till 4G för handskakning, så de har inte kunnat visa några latensförbättringar.

AT&T gav några detaljer om vad det gör för att förbereda sig för fristående nätverk i slutet av 2020, vilket kommer att frigöra 5G från 4G och möjliggöra dessa låga latenser. Latency kan aldrig vara lägre än ljusets hastighet, och ljuset rör sig cirka 186 miles i ett millisekund. Så för att komma till 5 ms tur och retur latens måste en enhet prata med ett datacenter inte mer än 755 mil bort (och nästan säkert mindre, med tanke på bearbetningstid.)

AT&T flyttar datacenter till vart och ett av dess viktigaste tunnelbanaområden, något som det kallar ett “nätmoln” och sedan länkar de olika metroområdena till 400 Gbps rör. Detta innebär att kommande 5G-telefoner sällan kommer att behöva gå mycket långt för data, vilket håller latenserna låga.

Vi fortsätter att spåra 5G-utbyggnader på vår Race to 5G-sida. Jag uppdaterade just den igår, så tyvärr kan den inte visa dagens AT & T-meddelanden, men det kommer nästa månad.

Relaterade Artiklar

Back to top button