AT & T för att starta automatiskt blockering av bedrÀgerisamtal

AT & T för att starta automatiskt blockering av bedrÀgerisamtal

Goda nyheter, AT & T-kunder: Rederiet meddelade pÄ tisdag planer pÄ att automatiskt börja blockera bedrÀgerisamtal gratis.

Flytten kommer efter att FCC förra mÄnaden röstade för att lÄta transportörer blockera robocalls som standard. AT&T Àr nu det första av de fyra stora amerikanska flygbolagen som Ätar sig att göra det.

“Kommissionens senaste Ă„tgĂ€rd bygger pĂ„ ett Ă„rslĂ„ngt försök att möjliggöra ett bredare antagande av verktyg för samtalsblockering och göra det möjligt för leverantörer att bĂ€ttre skydda sina kunder och nĂ€tverk”, sĂ€ger AT&T Communications Executive Vice President of Regulatory and State External Affairs Joan Marsh i ett uttalande . “AT&T Ă€r fortfarande engagerade i att arbeta med vĂ„ra regeringar och industripartners i den pĂ„gĂ„ende kampen mot oönskade och olagliga robocalls.”

AT&T sĂ€ger att man planerar att automatiskt lĂ€gga till sin Call Protect-tjĂ€nst i befintliga kunders linjer “under de kommande mĂ„naderna.” Nya rader kommer ocksĂ„ med anti-robocall-tjĂ€nsten, som blockerar kĂ€nda skrĂ€ppostsamtal och visar en varning för misstĂ€nkta.

Företaget sa att det kommer att meddela kunderna via text nÀr det har lagt till tjÀnsten i deras linje. Om du inte vill vÀnta kan du ladda ner Call Protect-appen eller slÄ pÄ den via dina myAT & T-kontoinstÀllningar.

T-Mobile har under tiden automatiskt flaggat kÀnda bluffsamtal för sina anvÀndare sedan 2017, men prenumeranter mÄste vÀlja sin Scam Block-tjÀnst. Verizon i mars introducerade en gratis version av sin samtalsfilter spam-detektering och blockeringstjÀnst, men anvÀndare mÄste aktivera den manuellt. Sprint debiterar $ 2,99 per mÄnad för en Premium Caller ID-tjÀnst med liknande funktioner.

“AT&T har arbetat hĂ„rt för att minska oönskade robocalls”, skrev företaget i sitt pressmeddelande. “Vi kommer att fortsĂ€tta kampen genom samtalsautentisering – verifierar att de som ringer inte fejkar sina telefonnummer – och mĂ„nga andra verktyg. Leta efter mer information och meddelanden under de kommande mĂ„naderna.”