AT & T för att starta automatiskt blockering av bedrägerisamtal

Goda nyheter, AT & T-kunder: Rederiet meddelade på tisdag planer på att automatiskt börja blockera bedrägerisamtal gratis.

Flytten kommer efter att FCC förra månaden röstade för att låta transportörer blockera robocalls som standard. AT&T är nu det första av de fyra stora amerikanska flygbolagen som åtar sig att göra det.

“Kommissionens senaste åtgärd bygger på ett årslångt försök att möjliggöra ett bredare antagande av verktyg för samtalsblockering och göra det möjligt för leverantörer att bättre skydda sina kunder och nätverk”, säger AT&T Communications Executive Vice President of Regulatory and State External Affairs Joan Marsh i ett uttalande . “AT&T är fortfarande engagerade i att arbeta med våra regeringar och industripartners i den pågående kampen mot oönskade och olagliga robocalls.”

AT&T säger att man planerar att automatiskt lägga till sin Call Protect-tjänst i befintliga kunders linjer “under de kommande månaderna.” Nya rader kommer också med anti-robocall-tjänsten, som blockerar kända skräppostsamtal och visar en varning för misstänkta.

Företaget sa att det kommer att meddela kunderna via text när det har lagt till tjänsten i deras linje. Om du inte vill vänta kan du ladda ner Call Protect-appen eller slå på den via dina myAT & T-kontoinställningar.

T-Mobile har under tiden automatiskt flaggat kända bluffsamtal för sina användare sedan 2017, men prenumeranter måste välja sin Scam Block-tjänst. Verizon i mars introducerade en gratis version av sin samtalsfilter spam-detektering och blockeringstjänst, men användare måste aktivera den manuellt. Sprint debiterar $ 2,99 per månad för en Premium Caller ID-tjänst med liknande funktioner.

“AT&T har arbetat hårt för att minska oönskade robocalls”, skrev företaget i sitt pressmeddelande. “Vi kommer att fortsätta kampen genom samtalsautentisering – verifierar att de som ringer inte fejkar sina telefonnummer – och många andra verktyg. Leta efter mer information och meddelanden under de kommande månaderna.”

Relaterade Artiklar

Back to top button