AT & amp; T för att sluta kalla sitt nätverk ‘5G Evolution’ (sort av)

AT&T har gått med på att sluta använda termen “5G evolution” för att marknadsföra operatörens 4G-nätverk. Men förvänta dig inte att 5GE-etiketten försvinner helt.

På onsdag berättade en panel från National Advertising Review Board (NARB) AT&T att släppa sin ”5G Evolution, The First Step to 5G,” påståenden eftersom marknadsföringen kan vilseleda konsumenterna att tro att de har tillgång till ett 5G-nätverk. I verkligheten gör de det inte; kunderna är helt enkelt i ett uppgraderat 4G-nätverk.

Panelen “drog slutsatsen att termen” Evolution “sannolikt inte kommer att varna konsumenterna för att tjänsten inte är 5G,” sade NARB i dagens tillkännagivande. Beslutet bekräftar en tidigare rekommendation i december efter att T-Mobile tog upp frågan inför National Advertising Division.

Som svar sa AT&T att de inte håller med dagens beslut, men planerar att följa rekommendationen. “AT & T: s kunder fortsätter att dra nytta av dramatiskt överlägsna hastigheter och prestanda som dess nuvarande nätverk ger. Som en anhängare av den självreglerande processen kommer dock AT&T att följa NARB: s beslut, säger operatören till PCMag.

Fortfarande sa AT&T att det redan har tappat 5G Evolution-termen från sin marknadsföring. Men på frågan om AT&T skulle ta bort “5G E” -indikatorn från smartphones avstod transportören från att erbjuda ett direkt svar. “Detta beslut gäller endast reklam”, säger en transportörstalsman.

Som ett resultat misstänker vi att 5G E-indikatorn är här för att stanna, trots NARB: s rekommendation. Transportören har använt termen 5G Evolution sedan åtminstone 2017 och började visa 5G E-indikatorn på tillämpliga smartphones förra året.

Först nyligen har AT&T börjat rulla ut ett riktigt 5G-nätverk över vissa amerikanska städer. Enligt Ookla Speedtest Intelligence har operatörens lågbands 5G-system genomsnittliga nedladdningshastigheter på 77,7 Mbps för cirka 25 procents ökning jämfört med 5G E-nätverk.

Under tiden kan AT & T: s mycket snabbare 5G millimetervågsnät leverera genomsnittliga nedladdningshastigheter på 723 Mbps. Tekniken är dock begränsad i räckvidd medan lågbands 5G-systemet kan täcka hela tunnelbanor.

Relaterade Artiklar

Back to top button