Asus VivoWatch SP Hands On: Killer Battery Life, Dull Display

Asus VivoWatch SP Hands On: Killer Battery Life, Dull Display

BERLIN — Efter lanseringen av VivoWatch BP pĂ„ IFA 2018 introducerade Asus i Ă„r den snygga VivoWatch SP. Medan bĂ„da smartklockorna mĂ€ter EKG och PPG, ser den nya SP-klockan mer ut som ett vardagligt tillbehör Ă€n BP-modellens medicintekniska atmosfĂ€r.

VivoWatch SP levereras ocksÄ med omfattande fitnessspÄrningsfunktioner.

Vid första anblicken ser VivoWatch SP ut som en vanlig smartklocka. Det rundade fodralet har en keramisk toppring och plastbotten, tillsammans med en pekskÀrm (mer om det senare). Men inbÀddade i sidorna Àr tvÄ sensorer, en för att mÀta EKG och en för PPG (optisk pulssensor). Med den ena lÀngst upp till höger och den andra lÀngst ner till vÀnster gör det bekvÀmt att placera bÄde tummen och fingret pÄ fodralet för att ta avlÀsningar samtidigt.

Asus VivoWatch SP

BÄda sensorerna kan ocksÄ spÄra information om pulsöverföringstid (PTT), index för autonoma nervsystemet (ANS-Älder), puls O2-nivÄ, sömn och stress. Medan Asus sÀger att det ocksÄ kan spÄra blodtryck, kommer funktionen att vara begrÀnsad till vissa lÀnder och regioner.

Med GPS och en höjdmÀtare spÄrar VivoWatch SP ocksÄ trÀningspass. Rullar igenom pÄ klockan, jag svepte genom widgets som stegrÀkning, trÀning, hjÀrtfrekvens, sömn och förbrÀnda kalorier. Vandrare och klÀttrare kan ocksÄ anvÀnda klockan för att kontrollera deras höjdförstÀrkning och syremÀttnad.

NÀr du Àr klar synkroniseras din aktivitet med Asus HealthConnect-appen, dÀr du kan se mer djupgÄende statistik inklusive hastighet, avstÄnd, höjd och varaktighet tillsammans med aktivitetskartor. Med hjÀlp av dina hÀlsovÀrden och trÀningshistorik ger appen dig ocksÄ anpassade tips och rÄd.

Men den mest imponerande SP-funktionen Àr dess batteritid. Smartwatchen varar upp till tvÄ veckor och spÄrar bÄde aktivitet och sömn, vilket innebÀr att du inte behöver oroa dig för att ladda den varje natt. Det beror dock delvis pÄ den reflekterande pekskÀrmen. Det Àr i fullfÀrg, men innehÄllet ser mörkt ut och grÀnssnittet Àr lite daterat. Eftersom den hÀr modellen var en prototyp kommer vi troligen att se förbÀttringar i den slutliga versionen.

Asus har Ànnu inte slÀppt pris- och tillgÀnglighetsinformation.