Asus ROG Chakram Mouse innehÄller programmerbar joystick

Asus ROG Chakram Mouse innehÄller programmerbar joystick

Spelmöss mÄste sticka ut frÄn mÀngden, vilket vanligtvis innebÀr att man lÀgger till en ny, men ÀndÄ anvÀndbar ny funktion. För ROG Chakram-musen bestÀmde Asus det bÀsta sÀttet att uppnÄ det genom att lÀgga till en programmerbar joystick.

Som The Verge rapporter avslöjade Asus faktiskt ROG Chakram förra Äret, men startade inte riktigt marknadsföringen förrÀn CES. Nu har vi alla detaljer om vad som Àr möjligt med den hÀr spelmusen, och om inget annat visar Asus hur mycket teknik du kan passa in i en sÄ liten kringutrustning.

ROG Chakram kan anslutas pÄ tre olika sÀtt: trÄdbunden, 2,4 GHz trÄdlöst och Bluetooth. Den optiska sensorn kan stÀllas in mellan 400 och 16 000 dpi, och nÀr den anvÀnds i trÄdbundet eller 2,4 GHz-trÄdlöst lÀge, nÄr avfrÄgningshastigheten 1000 Hz. Det finns ocksÄ tvÄ sÀtt att ladda den hÀr musen, antingen med en USB-kabel i trÄdbundet lÀge eller via trÄdlös Qi-laddning. Med trÄdbunden laddning Àr det möjligt att fÄ 12 timmars livslÀngd frÄn en 15 minuters pÄfyllning, och pÄ full laddning hÀvdar Asus att du kan fÄ upp till 79 timmars anvÀndning.

Sedan kommer vi till Chakrams mest ovanliga funktion: en programmerbar, avtagbar joystick som kan anpassas beroende pĂ„ vilket spel som spelas. BĂ„de analoga och digitala lĂ€gen erbjuds, med joysticken för att falla under tummen (om du Ă€r högerhĂ€nt). I analogt lĂ€ge sĂ€ger Asus att joysticken Ă€r bĂ€st lĂ€mpad för flight sims och racingspel eftersom den “simulerar en riktig analog stick eller joypad tumstick.” I digitalt lĂ€ge finns det fyra programmerbara riktningar som gör att du kan stĂ€lla in olika Ă„tgĂ€rder som att ladda om, byta vapen, luta och prata i en förstapersonsskjutare, till exempel.

Joysticken kan anpassas genom att inkludera bÄde lÄnga och korta joystickfÀsten som passar din handform. Om du inte vill anvÀnda joysticken finns det ocksÄ ett uttagsskydd med spolig yta. Om du anvÀnder det fungerar det dock bara i trÄdbundet och 2,4 GHz trÄdlöst lÀge, inte Bluetooth.

Ytterligare anpassning kommer i form av skruvfria margnetiska knappar som gör att du snabbt kan byta omkopplare, ett skruvfritt magnetiskt skydd och ett anpassningsbart mĂ€rke som gör att du “kan göra din ROG Chakram helt unik.” Och slutligen finns det AUra Sync RGB-belysning för att möjliggöra unik fĂ€rg pĂ„ musen och Armory II-programvaran dĂ€r alla instĂ€llningar kan justeras och ljuseffekter definieras.

Om du vill ha Asus Rog Chakram-musen förvÀntas den sÀljas före slutet av januari, men den kostar cirka 150 dollar.