Asus och Google Develop Tinker Boards för AI

Asus har använt Tinker Board-namnet för små ensidiga datorer sedan 2017, men nu samarbetar företaget med Google för att göra Tinker till en artificiell intelligens-fokuserad styrelse.

Som AnandTech rapporterar kommer två nya Tinker Boards att erbjudas som heter Tinker Edge T och Tinker Edge R, och båda kommer att levereras med officiellt stöd för operativsystem Debian Linux och Android. Edge T använder en NXP i.MX8M-processor kombinerad med Googles Edge TPU utformad för att köra AI. Edge R använder en Rockchip RK3399 Pro-processor kombinerad med en Numerical Processing Unit (NPU). Vilken som väljs beror på den nödvändiga AI-uppgiften, till exempel bildbehandling.

Asus Tinker Edge R enkel kortdator

Du kanske kommer ihåg Asus lanserade Tinker Board i USA i början av 2017. Det kostade $ 60 och försökte tydligt konkurrera med Raspberry Pi ($ 45,99 på Amazon). Även om det inte var så populärt, erbjöd det verkligen fler funktioner och prestanda än Pi-korten som var tillgängliga då. Förutom att fokusera på AI och arbeta med Google, är den andra stora skillnaden som dessa nya Tinker Boards har aktiv kylning, eftersom båda levereras med en fläkt.

Det finns inget som hindrar dig från att plocka upp ett av dessa kort för att användas som en liten Linux-maskin. De kör officiellt Debian, vilket innebär att andra Linux-distributioner också fungerar. Anslutningar är inte heller ett problem eftersom de inkluderar HDMI, USB 3.0, Ethernet-portar.

Asus tillkännagav de nya styrelserna inför ET & IoT Technology 2019-konferensen som hålls den 20 november i Yokohama, Japan. Priser och tillgänglighet har ännu inte tillkännagivits, men det kan bli tydligt under den tre dagar långa konferensen. Eftersom dessa styrelser kommer att riktas mot företagssektorn, är det troligt att massköp kommer att resultera i stora rabatter. Jag misstänker att de kommer att kosta betydligt mer än den ursprungliga $ 60 Tinker Board, dock.

Om du vill ha mer prestanda och funktioner än vad en dator kan erbjuda i ett fortfarande relativt litet paket, glöm inte Intels Frost Canyon NUC: er förväntas snart, komplett med 10: e generationens Core-processorer.

Relaterade Artiklar

Back to top button