Asus och Google Develop Tinker Boards för AI

Asus och Google Develop Tinker Boards för AI

Asus har anvÀnt Tinker Board-namnet för smÄ ensidiga datorer sedan 2017, men nu samarbetar företaget med Google för att göra Tinker till en artificiell intelligens-fokuserad styrelse.

Som AnandTech rapporterar kommer tvÄ nya Tinker Boards att erbjudas som heter Tinker Edge T och Tinker Edge R, och bÄda kommer att levereras med officiellt stöd för operativsystem Debian Linux och Android. Edge T anvÀnder en NXP i.MX8M-processor kombinerad med Googles Edge TPU utformad för att köra AI. Edge R anvÀnder en Rockchip RK3399 Pro-processor kombinerad med en Numerical Processing Unit (NPU). Vilken som vÀljs beror pÄ den nödvÀndiga AI-uppgiften, till exempel bildbehandling.

Asus Tinker Edge R enkel kortdator

Du kanske kommer ihĂ„g Asus lanserade Tinker Board i USA i början av 2017. Det kostade $ 60 och försökte tydligt konkurrera med Raspberry Pi ($ 45,99 pĂ„ Amazon). Även om det inte var sĂ„ populĂ€rt, erbjöd det verkligen fler funktioner och prestanda Ă€n Pi-korten som var tillgĂ€ngliga dĂ„. Förutom att fokusera pĂ„ AI och arbeta med Google, Ă€r den andra stora skillnaden som dessa nya Tinker Boards har aktiv kylning, eftersom bĂ„da levereras med en flĂ€kt.

Det finns inget som hindrar dig frÄn att plocka upp ett av dessa kort för att anvÀndas som en liten Linux-maskin. De kör officiellt Debian, vilket innebÀr att andra Linux-distributioner ocksÄ fungerar. Anslutningar Àr inte heller ett problem eftersom de inkluderar HDMI, USB 3.0, Ethernet-portar.

Asus tillkÀnnagav de nya styrelserna inför ET & IoT Technology 2019-konferensen som hÄlls den 20 november i Yokohama, Japan. Priser och tillgÀnglighet har Ànnu inte tillkÀnnagivits, men det kan bli tydligt under den tre dagar lÄnga konferensen. Eftersom dessa styrelser kommer att riktas mot företagssektorn, Àr det troligt att massköp kommer att resultera i stora rabatter. Jag misstÀnker att de kommer att kosta betydligt mer Àn den ursprungliga $ 60 Tinker Board, dock.

Om du vill ha mer prestanda och funktioner Àn vad en dator kan erbjuda i ett fortfarande relativt litet paket, glöm inte Intels Frost Canyon NUC: er förvÀntas snart, komplett med 10: e generationens Core-processorer.