Aston Martin-chef: Jag anser att Tesla är en mycket kapabel konkurrent

FOTO Dennis Jagusiak (dennnisjagusiak.de)

Andy Palmer är inte rädd för ett av flera företag, Elon Musk, även om han har många anledningar till det. Han anser dock fortfarande att den populära elbilstillverkaren är en tävling som de inte får underskatta under några omständigheter.

Enligt tillgänglig information anser VD för en tillverkare av förstklassiga sportbilar med en unik design att även om Tesla har flera tekniska fördelar, kan den fortfarande inte erbjuda en sådan del lyx som Aston Martin och dess syndigt dyra portfölj av förbränningsmotorer för döda djur eller växter (så mycket ironi). ).

Ja, den nyligen introducerade Roadster kommer att accelerera från 0 till mindre än 100 kilometer i timmen på mindre än 2 sekunder, men om vi jämför kvaliteten på karossdesignen kommer den kontroversiella visionärens stolthet utan tvekan att ligga långt efter. Det var därför Palmer inte visade rädsla utan respekt. De har fortfarande något som den fruktade mysk inte har.

Aston Martin går efter Tesla-köpare som vill ha mer lyx och spåra prestanda, säger VD https://t.co/2EJ4mNcYol pic.twitter.com/0WssM6HxDt

– Electrek.Co (@ElectrekCo) 11 december 2017

Jag anser att Tesla är en mycket kapabel konkurrent på marknaden för premiumprodukter, där den möter Daimler, BMW, Audi och andra. Men de är inte på samma höga lyxmarknad som vi. Många köper fulladdade Model S. De är inte begränsade av pengar, de begränsas av utbudet. Så de är inte direkta konkurrenter för oss. Vi är intresserade av kunder som behöver något mer än Tesla.

RapidE elbil

Och det innebar förmodligen den längre tillkännagivna elbilen med varumärket Aston Martin. Den så kallade RapidE erbjuder en traditionell design, fyrhjulsdrift, en räckvidd på över 300 kilometer och ganska anständig acceleration.

Biltillverkaren planerar att producera endast 155 stycken. Prislappen bör ligga någonstans mellan 200 000 och 250 000 dollar, vilket definitivt inte räcker. Speciellt när vi tar hänsyn till de mycket svaga tekniska specifikationerna (vem är inte intresserad av siffror i dagens digitala tidsålder?!). Å andra sidan kommer mycket att förändras fram till 2019. Om allt går enligt planen kommer de att börja producera vid den tiden.

Aston Martin RapidE är nästan redo för produktion, och vi fick en prototyp – https://t.co/e3v0ZmT8sb pic.twitter.com/0WwwBE0m6V

– Autocar (@autocar) 6 december 2017

Relaterade Artiklar

Back to top button