Aston Martin-chef: Jag anser att Tesla Àr en mycket kapabel konkurrent

Aston Martin-chef: Jag anser att Tesla Àr en mycket kapabel konkurrent
FOTO Dennis Jagusiak (dennnisjagusiak.de)

Andy Palmer Àr inte rÀdd för ett av flera företag, Elon Musk, Àven om han har mÄnga anledningar till det. Han anser dock fortfarande att den populÀra elbilstillverkaren Àr en tÀvling som de inte fÄr underskatta under nÄgra omstÀndigheter.

Enligt tillgÀnglig information anser VD för en tillverkare av förstklassiga sportbilar med en unik design att Àven om Tesla har flera tekniska fördelar, kan den fortfarande inte erbjuda en sÄdan del lyx som Aston Martin och dess syndigt dyra portfölj av förbrÀnningsmotorer för döda djur eller vÀxter (sÄ mycket ironi). ).

Ja, den nyligen introducerade Roadster kommer att accelerera frÄn 0 till mindre Àn 100 kilometer i timmen pÄ mindre Àn 2 sekunder, men om vi jÀmför kvaliteten pÄ karossdesignen kommer den kontroversiella visionÀrens stolthet utan tvekan att ligga lÄngt efter. Det var dÀrför Palmer inte visade rÀdsla utan respekt. De har fortfarande nÄgot som den fruktade mysk inte har.

Aston Martin gÄr efter Tesla-köpare som vill ha mer lyx och spÄra prestanda, sÀger VD https://t.co/2EJ4mNcYol pic.twitter.com/0WssM6HxDt

– Electrek.Co (@ElectrekCo) 11 december 2017

Jag anser att Tesla Àr en mycket kapabel konkurrent pÄ marknaden för premiumprodukter, dÀr den möter Daimler, BMW, Audi och andra. Men de Àr inte pÄ samma höga lyxmarknad som vi. MÄnga köper fulladdade Model S. De Àr inte begrÀnsade av pengar, de begrÀnsas av utbudet. SÄ de Àr inte direkta konkurrenter för oss. Vi Àr intresserade av kunder som behöver nÄgot mer Àn Tesla.

RapidE elbil

Och det innebar förmodligen den lÀngre tillkÀnnagivna elbilen med varumÀrket Aston Martin. Den sÄ kallade RapidE erbjuder en traditionell design, fyrhjulsdrift, en rÀckvidd pÄ över 300 kilometer och ganska anstÀndig acceleration.

Biltillverkaren planerar att producera endast 155 stycken. Prislappen bör ligga nĂ„gonstans mellan 200 000 och 250 000 dollar, vilket definitivt inte rĂ€cker. Speciellt nĂ€r vi tar hĂ€nsyn till de mycket svaga tekniska specifikationerna (vem Ă€r inte intresserad av siffror i dagens digitala tidsĂ„lder?!). Å andra sidan kommer mycket att förĂ€ndras fram till 2019. Om allt gĂ„r enligt planen kommer de att börja producera vid den tiden.

Aston Martin RapidE Ă€r nĂ€stan redo för produktion, och vi fick en prototyp – https://t.co/e3v0ZmT8sb pic.twitter.com/0WwwBE0m6V

– Autocar (@autocar) 6 december 2017