Artist manipulerar Google Maps Traffic View med kundvagn full av smartphones

En tysk performance-artist har lurat Google Maps för att tro att gatorna i Berlin är överbelastade med trafik genom att släpa runt i en vagn full av smartphones.

På lördag publicerade Simon Weckert video av sitt hack, som visar honom dra en vagn med 99 smartphones runt den tyska staden. Som han gör börjar Google Maps reagera; färgen på varje gata Weckert går igenom växlar från grönt till rött, en indikator på att trafiken är dålig och att användarna bör undvika området.

“Genom denna aktivitet är det möjligt att göra en grön gata röd, vilket påverkar den fysiska världen genom att navigera i bilar på en annan väg för att undvika att fastna i trafiken”, skrev Weckert på sin webbplats.

Hacket utnyttjar hur Google Maps förlitar sig på att spåra smartphones i realtid för att bestämma trafikmönster. En stor grupp telefoner tillsammans anger normalt att en gata är överbelastad med bilar, vilket signalerar till Google Maps att en trafikstockning sannolikt äger rum.

Enligt Weckert insåg han att han kunde leka med funktionen för nästan tre år sedan när han gick in på en tom gata i Berlin som Google Maps felaktigt trodde var full av bilar. I själva verket var området helt enkelt ockuperat av en massa människor, som alla bar smartphones.

För att ta bort hacket lånade Weckert 99 telefoner från vänner och uthyrningsföretag. Med sin vagn började han sedan gå enheterna upp och ner på en viss stadsgata. Även om Google Maps inte lurades direkt började det reagera inom en timme och ändrade gatufärgen från grön till röd. Förare som är beroende av Google Maps skulle också ha uppmanats att i onödan resa i en annan riktning när gatan faktiskt var öppen.

Weckerts mål med hacket är att visa allmänheten hur tekniken i allt högre grad formar våra liv. “Jag känner just nu att tekniken inte anpassar sig till oss, det är tvärtom”, sa han.

Som svar sa Google till 9to5Google: “Vi har lanserat möjligheten att skilja mellan bilar och motorcyklar i flera länder, inklusive Indien, Indonesien och Egypten, men vi har inte riktigt knäckt att resa med vagn. Vi uppskattar att se kreativa användningsområden för Google Maps. så här eftersom det hjälper oss att få kartor att fungera bättre över tiden. “

Användare kan kontrollera och stänga av platsspårningen genom att gå till inställningsfunktionen i sina Google-konton.

Relaterade Artiklar

Back to top button