Arenaspelare: Blizzard har hört dina bekymmer om synergival – Hearthstone

Medan mycket av Hearthstone-spelarbasen girat sig in i de nya korten som är tillgängliga för konstruerat spel, har många arenafans varit mindre än entusiastiska över några av de senaste ändringarna som Blizzard har gjort i formatet.

I Arenaspel kastas ett slumpmässigt urval av tre kort som du bara måste välja ett (eller snarare, korten brukade vara slumpmässiga innan några manuella justeringar gjordes för ett år eller så sedan för att börja begränsa vissa kort i utkast, eller helt eliminera dem). När du väl har gått igenom denna process trettio gånger har du ditt däck.

Den mest kontroversiella förändringen har kommit från en ny justering av synergipick som introducerades strax före lanseringen av den senaste expansionen Knights of the Frozen Throne. För att säkerställa att ditt kort har någon form av tidig startform som resten av utkastet kan byggas runt, har de två första korten du väljer nu någon form av synergi, och det finns en artificiellt skapad pool av alternativ som du kommer att presenteras för.

Huvudproblemet? Några av dessa synergiparningar skapas lite mindre lika än andra, vilket leder till en minoritet av mycket bra synergidrag tillsammans med en mycket större pool av ganska oinspirerande insatser. Arena-communityn är inte imponerad och känns som om de används som ett live-experiment. De har inte heller varit nöjda med att få veta att ungefär ett dussin av de nya korten lämnades utanför uppsamlingspoolen utan föregående meddelande.

I en lång Reddit-tråd om synergifrågan förklarade spelregissören Ben Brode först tanken bakom introduktionen av detta nya system:

”Med alla nya saker vi lägger till i spelet lär vi oss av feedback från samhället och itererar”, började han.

”Gemenskapsfeedback är en kritisk del av processen, och tanken att vi bara ska släppa perfekta saker som inte kräver någon feedback är orealistisk.

”Vi tror att det är bättre att blanda Arena-upplevelsen oftare än att lämna en enda regeluppsättning för alltid.

“När det gäller” synergy picks “, är ett av de områden vi tycker att Arena är svagt just nu förmågan för spelare att känna sig riktigt smarta under utarbetandet av Arena. Ofta väljer du kort som är individuellt kraftfulla, men att ta ett kort som är kraftfullt med tanke på andra kort som du kanske ser är mycket riskabelt.

”Vi har experimenterat med olika prototyper för att försöka få denna nivå av spel till Arena, inklusive pappersutskrifter av Hearthstone-kort så att vi kan testa utan att ingenjörer behöver gå in och ändra hela systemet innan vi får reda på om en förändring är jämn roligt.

“Det har varit svårt att ge spelarna möjlighet att jaga synergier (och att känna sig smarta genom att göra det), samtidigt som man behåller känslan av” allt kan hända “som gör Arena fantastisk. Detta var en första razzia, och feedback från samhället kommer att matas in i vår nästa iteration. Vi anser att Arena och helvetet, hela spelet, är ett samarbete med samhället.

Han avslutade med att vädja till samhället att arbeta med utvecklarna, snarare än att skapa en känsla av motsatta fraktioner i strid med varandra över spelets utveckling:

”Jag kommer till Reddit varje dag. Jag älskar att läsa om och diskutera Hearthstone, utvecklingsprocessen och hur vi kan göra saker bättre tillsammans. Jag vill inte att våra samhällen ska ha en “spelare mot utvecklare” atmosfär.

”Jag vill arbeta med spelare för att göra spelet som vi alla älskar att spela ännu bättre. Feedback är kritisk, men när den levereras på ett sätt som ställer oss mot varandra som fraktioner är det skadligt. Låt oss arbeta ihop!

När det gäller de kort som saknas kommer dessa att återinstalleras i en kommande patch. Det visar sig att ett fel med spelets interna kortredigeringsverktyg ledde till att en handfull kort av misstag uteslutits från ritningsprocessen – de kommer tillbaka i en kommande uppdatering.

Relaterade Artiklar

Back to top button