Arenaändringar bekräftade för Patch 7.1 – Hearthstone

Hearthstone-utvecklarna har nyligen antytt några kommande ändringar av spelets Arena-format, och vi har äntligen fått bekräftelse på vad exakt dessa förändringar kommer att innebära.

Rubriknyheten är att Arena inte längre kommer att använda Wild-formatet – där du potentiellt kan utarbeta valfritt kort från Hearthstones historia – och istället begränsas till Standard-kortpoolen (där endast de senaste utvidgningarna är tillgängliga).

Anledningen till denna avgift verkar vara att det blir svårare och svårare för spelare att utarbeta intressanta synergier när kortuppsättningen blir mer utspädd. Det är tufft att få till exempel ett Jade Golem-kort, och i stället blir det en process med att utarbeta kort på en ren effektnivå – inte så kul. Devs kommer att justera saker ytterligare om Arena fortfarande inte känner sig tematiskt kopplad till varje ny expansion som ett resultat.

Nästa upp på listan över ändringar är distribution av kortens sällsynthet. Vanliga och grundläggande kort visas mindre ofta i Patch 7.1, vilket ger mer utrymme för alternativ från de sällsynta, episka och legendariska kortpoolen. Förutom denna bredare förändring av utkastodds kommer Abyssal Enforcer och Flamestrike att anpassas specifikt för att visa sig 50% mindre ofta än de gör just nu.

Om du har blivit uttråkad av att handla hantlangare kontinuerligt kan du förvänta dig att fler trollformler dyker upp också under utarbetningsprocessen. Detta kommer att hindra varje spel att bli ett tempolopp om bord-närvaro.

Den senaste utkaständringen fokuserar på neutrala kort, som kommer att dyka upp mycket mindre ofta än de gör för närvarande. Även om dessa primitiva kort är bra för nya spelare, är de lite tråkiga för dem som har funnits lite och laget skulle vilja se mer spännande däck bildas.

Slutligen behöver du inte vänta på att utvidgningen ska kunna njuta av dessa förändringar (förutsatt att vi inte kommer att få en ny uppsättning kort i mycket kort ordning!). Teamet kommer att leverera dessa tweaks i en uppdatering som kommer före slutet av februari, som är knappt en vecka från idag – lägg dina pengar på tisdag 28.

Du kan läsa allt om dessa ändringar på de officiella forumen. Låt oss veta vad du tycker om dessa tweaks i kommentarerna!

Relaterade Artiklar

Back to top button