Arduboy Mini är en liten handhållen spelkonsol

Arduboy är en kreditkortsstorlek spelkonsol som kan spela över 100 spel på sin lilla skärm, men nu finns det en ännu mindre version i arbetet som heter Arduboy Mini.

Som Liliputing rapporterar har skaparen av den ursprungliga Arduboy, Kevin Bates, beslutat att skapa en mini-version av spelkällan med öppen källkod. Den här är så liten att den använder en 0,96-tums OLED-skärm och är ungefär hälften så stor som Arduboy.

Som du kan se i videon nedan är Arduboy Mini ungefär så liten som du kan gå medan den fortfarande kan spelas av vuxna händer. Ändå kan jag inte föreställa mig att det är bekvämt att spela på under långa perioder.

Även om den är liten, kan en medföljande blixtpatron spela dussintals 8-bitars open source-spel. Det finns ett nyckelringhål för att bära det runt, men Bates erkänner att det är ganska ömtåligt, så det borde nog undvikas. Ingen högtalare ingår, men du kan lägga till en själv. För mig låter det som om nyckelhålshålet bör bytas ut mot en högtalare eftersom det är mycket mer användbart. Slutligen finns det ett 180 mAh batteri, som kan hålla i “flera månader i beredskapsläge”, men det finns inga detaljer om hur mycket speltid du får än.

En begränsad körning av Arduboy Mini planeras av Bates i fyra olika brädfärger. Det finns inget pris ännu, men det är hälften så stort som Arduboy som kostar $ 49, så det borde vara en bra guide om vad man kan förvänta sig när det begränsade beståndet dyker upp.

Bates påpekar i forumet att om han bytte OLED mot en LCD-skärm kunde han producera den för $ 5 med ett fodral. Även på $ 10 skulle detta vara ett fynd för enkelt spel på språng.

Relaterade Artiklar

Back to top button