Arduboy Mini Àr en liten handhÄllen spelkonsol

Arduboy Mini Àr en liten handhÄllen spelkonsol

Arduboy Àr en kreditkortsstorlek spelkonsol som kan spela över 100 spel pÄ sin lilla skÀrm, men nu finns det en Ànnu mindre version i arbetet som heter Arduboy Mini.

Som Liliputing rapporterar har skaparen av den ursprungliga Arduboy, Kevin Bates, beslutat att skapa en mini-version av spelkÀllan med öppen kÀllkod. Den hÀr Àr sÄ liten att den anvÀnder en 0,96-tums OLED-skÀrm och Àr ungefÀr hÀlften sÄ stor som Arduboy.

Som du kan se i videon nedan Ă€r Arduboy Mini ungefĂ€r sĂ„ liten som du kan gĂ„ medan den fortfarande kan spelas av vuxna hĂ€nder. ÄndĂ„ kan jag inte förestĂ€lla mig att det Ă€r bekvĂ€mt att spela pĂ„ under lĂ„nga perioder.

Även om den Ă€r liten, kan en medföljande blixtpatron spela dussintals 8-bitars open source-spel. Det finns ett nyckelringhĂ„l för att bĂ€ra det runt, men Bates erkĂ€nner att det Ă€r ganska ömtĂ„ligt, sĂ„ det borde nog undvikas. Ingen högtalare ingĂ„r, men du kan lĂ€gga till en sjĂ€lv. För mig lĂ„ter det som om nyckelhĂ„lshĂ„let bör bytas ut mot en högtalare eftersom det Ă€r mycket mer anvĂ€ndbart. Slutligen finns det ett 180 mAh batteri, som kan hĂ„lla i “flera mĂ„nader i beredskapslĂ€ge”, men det finns inga detaljer om hur mycket speltid du fĂ„r Ă€n.

En begrÀnsad körning av Arduboy Mini planeras av Bates i fyra olika brÀdfÀrger. Det finns inget pris Ànnu, men det Àr hÀlften sÄ stort som Arduboy som kostar $ 49, sÄ det borde vara en bra guide om vad man kan förvÀnta sig nÀr det begrÀnsade bestÄndet dyker upp.

Bates pĂ„pekar i forumet att om han bytte OLED mot en LCD-skĂ€rm kunde han producera den för $ 5 med ett fodral. Även pĂ„ $ 10 skulle detta vara ett fynd för enkelt spel pĂ„ sprĂ„ng.