Aran Khanna säger att han hade följt Facebooks önskemål

En dag efter att Facebook hävdade att indiskt ursprung Aran Khanna inte tog bort koden från en skadlig app trots förfrågningar, sa Khanna på lördag att han hade följt alla sociala mediejättens önskemål.

”Jag följde Facebooks förfrågningar, eftersom de avsåg både min interaktion med media och hanteringen av koden, varje steg på vägen,” sa Khanna till IANS i ett mejlsvar och tillade: ”Mina avsikter var aldrig skadliga; Jag försökte helt enkelt uppmärksamma en integritetsfråga som jag visste att många inte kände till. ” ”Trots att han upprepade gånger ombads att ta bort koden lämnade skaparen av det här verktyget. Detta är fel och det är oförenligt med hur vi tänker betjäna vårt samhälle, säger Facebook i ett uttalande på fredag.

Facebook, Facebook-praktik, Marauders karta, Marauders kartapp, indisk student, Messenger-integritetsfel, Facebook-integritetsfel, Reddit, medium, Mapping, Facebook-platsdata, tekniska nyheter, teknik Facebook avbröt Harvard-studentens praktikplats.

Bekymrad över sekretessfrågor sa Khanna, som är baserad i Washington: ”Jag hoppas att den här berättelsen kommer att främja samtal om hur Facebook och andra företag hanterar sekretessfrågor, särskilt om de vidtar åtgärder för att proaktivt skydda vår integritet, eller om det tar tryck från utsidan för att påverka förändring. ”

Facebook hävdade dock att Khannas kartverktyg (Marauders Map) bryter mot företagets normer.

”Vi började utveckla förbättringar av platsdelning för flera månader sedan, baserat på input från personer som använder Messenger. Hans (Khannas) kartverktyg skrotade Facebook-data på ett sätt som bryter mot våra villkor, och dessa villkor finns för att skydda människors integritet och säkerhet, säger Facebook.

“Vi avskedar inte anställda för att de har avslöjat integritetsfel, men vi tar det på allvar när någon missbrukar användardata och riskerar människor”, tillade företaget.
Khanna hade dock sagt till Boston.com att Facebook drog tillbaka sitt sommarpraktik erbjudande tre dagar efter att Marauders Map lanserades. Enligt webbplatsen sa Khanna dagen efter att Marauders karta publicerades att hans framtida chef på Facebook ringde honom och bad honom att inte prata med pressen.

Marauders Map var ett Chrome-tillägg som använde data från Facebook Messenger för att kartlägga var användarna var när de skickade meddelanden, säger Boston.com.

Relaterade Artiklar

Back to top button