Är Samsungs Galaxy Tab S6 en iPad Pro Killer?

Är Samsungs Galaxy Tab S6 en iPad Pro Killer?

Samsung skakar upp saker med sin senaste surfplatta och hoppar direkt frÄn Galaxy Tab S4 till Galaxy Tab S6. Till skillnad frÄn sina föregÄngare, som Àr inriktade pÄ antingen arbete eller lek, Àr Tab S6 byggd med bÄda i Ätanke. FrÄn 649 $ levereras den nya surfplattan med en ny designad S Pen och Qualcomms senaste chipset för att öka produktiviteten samtidigt som den ger en smidig och trevlig underhÄllningsupplevelse.

NÀr det gÀller design ser Tab S6 nÀstan identisk ut med Tab S4. Men med 9,6 x 6,2 x 0,2 tum (HWD) och 15,0 uns Àr den mindre och lÀttare Àn sin föregÄngare pÄ 9,8 x 6,5 x 0,3 tum, 1,0 pund. Den finns i Cloud Blue, Mountain Grey eller Rose Blush.

Samsung Galaxy Tab S6

Ovanför 10,5-tumsskĂ€rmen finns en 8-megapixel framĂ„tvĂ€nd kamera med ansiktsigenkĂ€nning, men Tab S6 har ocksĂ„ en optisk fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ skĂ€rmen – en första för Samsung-surfplattor. Den har ocksĂ„ en mikrofon för Bixby röstkommandon, sĂ„ du kan anvĂ€nda den för att söka efter en film att titta pĂ„ Netflix eller styra SmartThings-enheter utan att lyfta ett finger.

VÀnd S6 för att hitta dubbla 13-megapixel- och 5-megapixel-bakre kameror med ett extremt brett 123-graders synfÀlt. Bredvid dessa hittar du S Pen. PÄ samma sÀtt som Apple Pencil fungerar med iPad Pro fÀster S Pen nu magnetiskt pÄ surfplattan och laddas trÄdlöst. NÀr det gÀller batteritid bör en laddning pÄ 10 minuter ge dig upp till 11 timmars ström. Förutom att rita eller ta anteckningar kan du anvÀnda S Pen för att utlösa surfplattan för att spela in video, ta bilder och blÀddra igenom innehÄll.

Baksida pÄ Samsung Galaxy Tab S6

Under huven har Tab S6 Qualcomms senaste Snapdragon 855-chipset, en trevlig uppgradering frÄn 835-chipet i Tab S4 som Samsung sÀger bör ge 61 procent snabbare grafikprestanda. NÀr det gÀller minne och lagring har du valet mellan 6 GB RAM och 128 GB lagring eller 8 GB RAM och 256 GB lagring. BÄda modellerna har en microSD-kortplats som kan utökas upp till 512 GB och ett 7 040 mAh-batteri med en kapacitet pÄ upp till 15 timmar, beroende pÄ anvÀndning.

Samsung erbjuder ocksÄ $ 180 Book Cover Keyboard-fodralet / stativet som visas hÀr. NÀr du dockar surfplattan gÄr den automatiskt in i DeX-lÀge för en mer skrivbordsliknande upplevelse. Tangentbordet har en dedikerad DeX-knapp, vilket gör det enkelt att snabbt vÀxla in och ut ur detta lÀge. Den har ocksÄ en pekplatta sÄ att du inte behöver ansluta en mus samt en S Pen-hÄllare pÄ baksidan.

Tangentbord för bokomslag Samsung Galaxy Tab S6

Vid ett möte med Samsung i New York fick jag spendera lite tid med surfplattan och jag gillar hur tunn och snygg den kÀnns. Det verkar som om det borde vara lÀtt att bÀra med sig och pendla med, och den magnetiska S Pen Àr ett stort plus jÀmfört med tidigare modeller. Den stora, ljusa skÀrmen Àr vacker att titta pÄ och att blÀddra genom menyerna kÀnns smidigt. Naturligtvis mÄste vi köra riktmÀrken och spendera mycket mer tid med surfplattan innan vi kan sÀga hur den ligger ihop med Apples iPad Pro-linje.

Samsung kommer att börja ta förbestÀllningar för Galaxy Tab S6 den 23 augusti innan den officiellt sÀljs den 6 september. 6GB-versionen ger dig tillbaka 649 $, medan 8GB-modellen kostar 729 $. En LTE-version av surfplattan kommer att finnas tillgÀnglig senare. Kom tillbaka snart för en fullstÀndig recension.