Är Samsungs Galaxy Tab S6 en iPad Pro Killer?

Samsung skakar upp saker med sin senaste surfplatta och hoppar direkt från Galaxy Tab S4 till Galaxy Tab S6. Till skillnad från sina föregångare, som är inriktade på antingen arbete eller lek, är Tab S6 byggd med båda i åtanke. Från 649 $ levereras den nya surfplattan med en ny designad S Pen och Qualcomms senaste chipset för att öka produktiviteten samtidigt som den ger en smidig och trevlig underhållningsupplevelse.

När det gäller design ser Tab S6 nästan identisk ut med Tab S4. Men med 9,6 x 6,2 x 0,2 tum (HWD) och 15,0 uns är den mindre och lättare än sin föregångare på 9,8 x 6,5 x 0,3 tum, 1,0 pund. Den finns i Cloud Blue, Mountain Grey eller Rose Blush.

Samsung Galaxy Tab S6

Ovanför 10,5-tumsskärmen finns en 8-megapixel framåtvänd kamera med ansiktsigenkänning, men Tab S6 har också en optisk fingeravtrycksläsare på skärmen – en första för Samsung-surfplattor. Den har också en mikrofon för Bixby röstkommandon, så du kan använda den för att söka efter en film att titta på Netflix eller styra SmartThings-enheter utan att lyfta ett finger.

Vänd S6 för att hitta dubbla 13-megapixel- och 5-megapixel-bakre kameror med ett extremt brett 123-graders synfält. Bredvid dessa hittar du S Pen. På samma sätt som Apple Pencil fungerar med iPad Pro fäster S Pen nu magnetiskt på surfplattan och laddas trådlöst. När det gäller batteritid bör en laddning på 10 minuter ge dig upp till 11 timmars ström. Förutom att rita eller ta anteckningar kan du använda S Pen för att utlösa surfplattan för att spela in video, ta bilder och bläddra igenom innehåll.

Baksida på Samsung Galaxy Tab S6

Under huven har Tab S6 Qualcomms senaste Snapdragon 855-chipset, en trevlig uppgradering från 835-chipet i Tab S4 som Samsung säger bör ge 61 procent snabbare grafikprestanda. När det gäller minne och lagring har du valet mellan 6 GB RAM och 128 GB lagring eller 8 GB RAM och 256 GB lagring. Båda modellerna har en microSD-kortplats som kan utökas upp till 512 GB och ett 7 040 mAh-batteri med en kapacitet på upp till 15 timmar, beroende på användning.

Samsung erbjuder också $ 180 Book Cover Keyboard-fodralet / stativet som visas här. När du dockar surfplattan går den automatiskt in i DeX-läge för en mer skrivbordsliknande upplevelse. Tangentbordet har en dedikerad DeX-knapp, vilket gör det enkelt att snabbt växla in och ut ur detta läge. Den har också en pekplatta så att du inte behöver ansluta en mus samt en S Pen-hållare på baksidan.

Tangentbord för bokomslag Samsung Galaxy Tab S6

Vid ett möte med Samsung i New York fick jag spendera lite tid med surfplattan och jag gillar hur tunn och snygg den känns. Det verkar som om det borde vara lätt att bära med sig och pendla med, och den magnetiska S Pen är ett stort plus jämfört med tidigare modeller. Den stora, ljusa skärmen är vacker att titta på och att bläddra genom menyerna känns smidigt. Naturligtvis måste vi köra riktmärken och spendera mycket mer tid med surfplattan innan vi kan säga hur den ligger ihop med Apples iPad Pro-linje.

Samsung kommer att börja ta förbeställningar för Galaxy Tab S6 den 23 augusti innan den officiellt säljs den 6 september. 6GB-versionen ger dig tillbaka 649 $, medan 8GB-modellen kostar 729 $. En LTE-version av surfplattan kommer att finnas tillgänglig senare. Kom tillbaka snart för en fullständig recension.

Relaterade Artiklar

Back to top button