Är du en jerk pĂ„ Instagram? AI kommer att meddela dig

 Är du en jerk pĂ„ Instagram?  AI kommer att meddela dig

För att bekÀmpa mobbning kommer Instagram att anvÀnda AI-drivna algoritmer för att upptÀcka om ett inlÀgg du ska göra innehÄller stötande innehÄll.

Anti-mobbningsfunktionen Ă€r utformad för att fĂ„ anvĂ€ndare att pausa och ompröva att publicera ett inlĂ€gg som kan sluta trakassera eller skĂ€mma bort nĂ„gon. “Idag, nĂ€r nĂ„gon skriver en bildtext för ett flödesinlĂ€gg och vĂ„r AI upptĂ€cker bildtexten som potentiellt stötande, kommer de att fĂ„ en snabb upplysning om att deras bildtext liknar de som rapporterats för mobbning,” sa Instagram i ett blogginlĂ€gg pĂ„ mĂ„ndag.

Funktionen representerar teknikindustrins senaste anstrÀngning att anvÀnda artificiell intelligens för att ta itu med problemet med innehÄllsmoderering. Facebook-Àgda Instagram anvÀnder för nÀrvarande bÄde mÀnskliga medarbetare och datoralgoritmer för att hjÀlpa till att ta bort olagliga och krÀnkande inlÀgg. Men detta intrÀffar ofta efter att innehÄllet har publicerats, vilket ger det en chans att cirkulera.

Som svar har Instagram börjat tillĂ€mpa AI pĂ„ pre-postningsprocessen i ett försök att knuffa bort anvĂ€ndare frĂ„n att publicera innehĂ„ll som bryter mot plattformens regler. Redan i juli började det rulla ut tekniken för anvĂ€ndargenererade kommentarer med en liten varning som sĂ€ger: “Är du sĂ€ker pĂ„ att du vill lĂ€gga upp det hĂ€r?”

“FrĂ„n tidiga tester av denna funktion har vi funnit att det uppmuntrar vissa mĂ€nniskor att Ă„ngra sin kommentar och dela nĂ„got mindre sĂ„rande nĂ€r de har fĂ„tt en chans att reflektera,” sa Instagram vid den tiden. Nu anvĂ€nder plattformen tekniken för anvĂ€ndargenererade inlĂ€gg och sĂ€ger att dess algoritmer kan upptĂ€cka olika former av mobbning.

Om ett inlĂ€gg flaggas visar Instagram en uppmaning som sĂ€ger: “Denna bildtext liknar andra som har rapporterats.” AnvĂ€ndaren fĂ„r sedan redigera bildtexten, eller sĂ„ kan de vĂ€lja att dela den Ă€ndĂ„.

Den nya antimobbningsfunktionen rullar ut idag pÄ utvalda marknader. FörvÀnta dig att den blir global under de kommande mÄnaderna.