Är du en cyberstalker?

Alla vet (eller borde veta) att internet är en farlig plats. Men tänk om faran är att samtalet kommer inifrån ditt eget hus – eller snarare din telefon? Du kan vara en social media-stalker och inte ens veta det, eftersom du bara deltar i vanligt beteende.

Why Axis Bug

Att möta kärleksintressen på nätet får många att kolla vem de ska träffa innan de faktiskt träffar dem (vilket är den intelligenta saken att göra). Femtio procent av respondenterna i en undersökning av Lawnstarter sa att de sökte information om en potentiell partners åsikter och andra romantiska partners, bläddrade igenom sina foton och försökte till och med ta reda på var de bodde före ett datum.

Problem med gränser uppstår när förhållandet fortskrider. Särskilt när det slutar. Ju fler datum ett par har haft, desto mer efter deras datum minskar varje drag online. Men efter uppbrottet sa över 76 procent tillfrågade att de kollar på vad deras ex gör online.

Detta beteende kan sträcka sig från att titta på deras Instagram Stories till allvarligt brott som faller under den sanna definitionen av cyberstalking. Även om du befinner dig i den oskyldiga änden av spektrumet gör du dig själv inga tjänster. Relationsexperter föreslår att man åtar sig att bara kontrollera en dag i taget, hitta någon som kommer att hålla dig ansvarig för att undvika exens sociala medier och ersätta rullningen med något som får dig att må bra. Om du upptäcker att du bara inte kan sluta, är det definitivt vägen att prata med en terapeut.

Om du befinner dig utsatt för cyberstalking, av någon du känner eller inte känner, vidta åtgärder för att skydda dig själv online, inklusive att inte dela någon personlig information särskilt om din plats. Kontakta FBI och den lokala polisavdelningen, särskilt en cyberbrottsavdelning, om de har en sådan.

Relaterade Artiklar

Back to top button