Är dina WhatsApp-chattar säkra? Här är vad end-to-end-kryptering betyder

whatsapp, hur man skickar live-plats på whatsapp, dela din plats på whatsapp, funktion för whatspp-delningsplatsalternativ, whatsapp-nyheter, whatsapp-tips

WhatsApp används av över två miljarder användare runt om i världen, därför är det av yttersta vikt att hålla meddelandeplattformen säker. Gång på gång har den Facebook-ägda snabbmeddelandeplattformen sagt att alla chattar som händer på WhatsApp är säkra och säkra och inte kan nås av tredje part, i själva verket inte ens WhatsApp. Några av de senaste incidenterna kring läckage av WhatsApp-chattar från populära Bollywood-skådespelare berättar dock helt en annan historia.

Under de senaste dagarna och veckorna har rapporter visat läckta WhatsApp-chattar av Bollywood-skådespelare i den pågående drogproben och Sushant Singh Rajput-fallet i Mumbai. Detta har väckt oro bland WhatsApp-användare om integriteten för deras privata chattar med vänner och andra på meddelandeplattformen. Trots läckage av chattar hävdar WhatsApp att dess plattform är säker och håller konversationer säkra och end-to-end krypterade.

I ett uttalande till media sa en WhatsApp-talesman att plattformen ”skyddar dina meddelanden med end-to-end-kryptering så att bara du och personen du kommunicerar med kan läsa det som skickas, och ingen däremellan kan komma åt det , inte ens WhatsApp. ” “Det är viktigt att komma ihåg att människor registrerar sig på WhatsApp med bara ett telefonnummer och att WhatsApp inte har tillgång till ditt meddelandes innehåll”, sade talesmannen vidare.

Användarna måste dock veta att WhatsApp-säkerhetskopiering som innehåller chattar, dokument och alla andra mediefiler sker på Google Drive på Android-telefoner och iCloud för iPhones och ingenting finns i WhatsApps hand i så fall. “WhatsApp följer vägledning som tillhandahålls av operativsystemstillverkare för lagring på enheten”, tillade en WhatsApp-talesman vidare.

Det måste också noteras att säkerhetskopieringen av dessa filer och chattar på Google Drive och iCloud inte är krypterad från slut till slut, vilket innebär att den kan nås av andra om det behövs till skillnad från WhatsApp-chattar som endast kan visas av avsändaren och mottagaren. av meddelandet.

Talsmannen sa också att WhatsApp uppmuntrar användarna att dra nytta av alla säkerhetsfunktioner som tillhandahålls av operativsystem som starka lösenord eller biometriska ID för att förhindra tredje part från att komma åt innehåll som lagras på enheten.

I ett blogginlägg som förklarar end-to-end-kryptering sa WhatsApp att “end-to-end-kryptering säkerställer att bara du och personen du kommunicerar med kan läsa det som skickas, och ingen däremellan, inte ens WhatsApp. Dina meddelanden är säkrade med lås, och endast mottagaren och du har de specialtangenter som behövs för att låsa upp och läsa dina meddelanden. ” Det bör noteras att varje WhatsApp-chatt har en säkerhetskod som används för att verifiera att samtal och meddelanden som skickas till chatten är end-to-end-krypterade.

”För ytterligare skydd har varje meddelande du skickar ett unikt lås och nyckel. Allt detta händer automatiskt: Inget behov av att aktivera inställningar eller ställa in speciella hemliga chattar för att säkra dina meddelanden, säger företaget. Alternativet för end-to-end-kryptering på WhatsApp är alltid aktiverat och det finns inget sätt att stänga av funktionen.

När det gäller de läckta chatterna på vissa Bollywood-skådespelare, tyder vissa rykten på internet på att de läckta WhatsApp-meddelandena från Deepika Padukone och Shradhha Kapoor nås av NCB (Narcotics Control Bureau) med hjälp av mobiltelefonkloningsteknik. Denna teknik är inte något nytt och har funnits där i flera år nu.

I en mobiltelefon kan kloningsteknik data och mobilidentitet för en enhet kopieras till en ny telefon. Detta kan göras med hjälp av en app och utan åtkomst till telefonen som behöver klonas. I processen kan överföringen av IMEI också ske. Du måste notera att kloning av mobiltelefoner är olagligt för allmänheten att utföra, men myndigheter som NCB kan alltid ta den kriminaltekniska vägen för att lagligen få tillgång till data som lagras på enheter. Alla klonade telefoner kan komma åt WhatsApp-chattbackups som lagras på iCloud eller Google Drive.

Relaterade Artiklar

Back to top button