Är det Instagram-e-postmeddelandet en phishing-attack? Nu kan du ta reda pĂ„ det

 Är det Instagram-e-postmeddelandet en phishing-attack?  Nu kan du ta reda pĂ„ det

Har du ett mail frÄn Instagram? Antag inte automatiskt att det Àr legitimt.

PĂ„ mĂ„ndagen lanserade Instagram en ny funktion som Ă€r utformad för att stoppa phishing-attacker frĂ„n hackare som maskeras som sociala medietjĂ€nster. “DĂ„liga skĂ„despelare blir bĂ€ttre pĂ„ att imitera e-post frĂ„n Instagram, och det blir allt svĂ„rare för mĂ€nniskor att skilja mellan ett Ă€kta e-postmeddelande och en falsk e-post”, sĂ€ger Facebook-Ă€gda tjĂ€nsten.

Vid första anblicken ser e-postmeddelandena frÄn hackarna legitima ut eftersom de anvÀnder Instagram-logotyper. De erbjuder verifierade mÀrken, hÀvdar att ditt konto har hackats och mÄste skyddas, eller anklagar dig för brott mot upphovsrÀtten. Men bedragarna vill bara att du klickar pÄ en lÀnk och skriver inloggningsinformationen pÄ en hackarkontrollerad webbsida.

För att hjĂ€lpa anvĂ€ndarna att skilja mellan falska e-postmeddelanden och officiell Instagram-korrespondens rullar socialmediatjĂ€nsten ut en ny flik “E-post frĂ„n Instagram”, som “gör det möjligt för alla att kontrollera om ett e-postmeddelande som pĂ„stĂ„r sig vara frĂ„n Instagram Ă€r Ă€kta”, sa Instagram. .

Instagram-skÀrmdump
(Bildkredit: Instagram)

Den nya funktionen kan hittas via InstĂ€llningar> SĂ€kerhet> E-post frĂ„n Instagram. Fliken “SĂ€kerhet” visar en lista över de e-postmeddelanden som Instagram har skickat till dig under de senaste 14 dagarna angĂ„ende ditt kontosĂ€kerhet och de platser du har loggat in frĂ„n. En andra flik, kallad “annan”, visar eventuella kvarvarande e-postmeddelanden Instagram skickades till dig under samma period.

“Vi avskrĂ€cker mĂ€nniskor frĂ„n att klicka pĂ„ en lĂ€nk i ett e-postmeddelande som hĂ€vdar att de kommer frĂ„n Instagram om de inte kan bekrĂ€fta att vi skickade det. Om nĂ„gon av misstag klickar pĂ„ en misstĂ€nkt lĂ€nk kan de begĂ€ra att sĂ€kra sitt konto hĂ€r”, tillade plattformen för sociala medier. .

För att ytterligare skydda ditt konto Àr det en bra idé att aktivera tvÄfaktorautentisering. Det betyder att alla som loggar in mÄste ange ett lösenord och ett speciellt engÄngskod som genereras pÄ din telefon för att komma Ät kontot. Aktivera den via InstÀllningar> SÀkerhet> TvÄfaktorautentisering. Se bara till att du inte överlÀmnar de speciella engÄngskoden till nÄgon hackare som försöker fiska ditt konto.

Om integritet Àr en av de viktigaste frÄgorna pÄ Instagram kommer du att bli glad att veta att appen gör bort med fliken Följande aktivitet. Det ger en löpande lista över gillanden och kommentarer som lÀmnas av personer du följer. Men som BuzzFeed antecknar kan det visa sig vara pinsamt om du gillar eller kommenterar konton som du inte vill att folk ska veta om. Det anvÀndes inte heller mycket, sÄ Instagram ökar det.