Apxvoid diskvalificeras från Hearthstones HCT Winter Championship

Jacob “Apxvoid” Cohen har diskvalificerats från Hearthstones HCT Winter Championship för ett brott mot turneringsregel 7.11a, med titeln Cheating.

Detta beskrivs i den officiella regelboken som “Stream sniping, eller något allmänt försök från en spelare att se sin egen match eller få information från en annan person som tittar på matchen.”

Medan Blizzard inte har gett så mycket mer detaljerad information om ärendet rapporterades det ursprungligen av vittnen att Apxvoid påstås ha samlat med en vän genom en chatt i spelet om match-up-strategi.

Meddelandet sändes emellertid uppenbarligen till en matchadministratör snarare än personen i fråga.

Sen i går kväll publicerade Apxvoid dock en lång förklaring som täckte hans sida av händelserna.


Enligt Cohen hade han funnit att han – tillsammans med en konkurrent som satt bredvid honom – valt att vara en åskådd sidamatch vid liveevenemanget.

Medan båda spelarna väntade skrev Cohen in en allmän metastrategifråga i Hearthstone-klienten, i hopp om att hans närliggande följeslagare skulle se det och ge lite försäkran.

Även om även denna allmänna fråga representerade ett brott mot reglerna, var det inte förrän Cohen försökte skicka ett meddelande till en turneringsadministratör i slutet av sin första match, vilket bekräftade hans val för däcken för nästa, att brottet upptäcktes.

Genom att av misstag trycka på Enter-tangenten två gånger sändes hans förfrågan före matchning oavsiktligt till administratören och en utredning inleddes.

Utöver diskvalificering från HCT Winter Championship i sig är det inte känt om Cohen kommer att utsättas för ytterligare konkurrenssanktioner som ett resultat av regelöverträdelsen.

Som nämnts i hans uttalande ser det dock ut som om hans framtid med Pittsburgh Knights-laget också har avslutats. Även om Cohens kontrakt hade gått ut nyligen verkar det som om händelserna vid HCT-evenemanget har uteslutit en förlängning.

Vi kommer att uppdatera den här historien om Blizzard ger ytterligare kommentarer om händelsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button