Apples webbutik kommer att gå live i Indien den 23 september, förvänta dig “komplett produktpaket”

Nästan 33 år efter att det först gick in i online-detaljhandeln, kommer Apple att lansera sin onlinebutik i Indien den 23 september med sin “kompletta serie” av produkter och direkt kundsupport. Det kommer också att ge unika upplevelser som produktanpassningar, förpackningar och rådgivningssessioner. Förra året meddelade Apple att den första offlinebutiken kommer på Bandra Kurla Complex i Mumbai.

”Vi öppnar Apple Store online med ett komplett utbud av Apple-produkter. Faktum är att vi har våra helt nya produkter som vi just meddelade tidigare i veckan, tillgängliga i butiken. Och en av de saker som vi är väldigt glada över är det personliga stöd som vi kommer att ha tillgängligt, säger Deirdre O’Brien, Apples senior vice president för Retail + People till indianexpress.com.

Apple har anslutit sig till Blue Dart för logistik och lovar gratis leverans inom 24 till 72 timmar från inköpsdatum beroende på platsens avlägsenhet. Leveranserna kommer att täcka cirka 13 000 PIN-koder över hela landet till att börja med, men det exakta antalet kan påverkas av lokala spärrar på grund av COVID-19-pandemin.

Vi vet hur viktigt det är för våra kunder att hålla kontakten med dem de älskar och världen omkring dem. Vi kan inte vänta med att få kontakt med våra kunder och utöka supporten i Indien med Apple Store online den 23 september! 🇮🇳https: //t.co/UjR31jzEaY

– Tim Cook (@tim_cook) 18 september 2020

https://platform.twitter.com/widgets.js

O’Brien sa att kunder i Indien “kommer att känna sig riktigt väl betjänade av vår förmåga att leverera produkter på ett riktigt sömlöst sätt och, särskilt under COVID, på ett kontaktfritt sätt.” Hon påminde om att Apple har “arbetat i Indien under en längre tid med vårt nätverk av återförsäljarpartner” och “så vi har verkligen en god förståelse för att göra affärer i Indien och tycker verkligen om det.”

Full intervju med Deirdre O’Brien

Apples butiksupplevelse online är lika unik som dess berömda offline-berättelser och handlar om att hålla kunden rätt från att besluta om att köpa produkten till att sätta igång den. I Indien kommer Apple att erbjuda online-support på engelska och telefonsupport på hindi och engelska. När en produkt har köpt in kan kunderna också boka en gratis 30-minuters rådgivningssession med lokala Apple-experter för att få svar på alla deras frågor.

Anpassning är en annan aspekt som Apple kommer att föra till den indiska marknaden också. Onlinebutiken erbjuder kunderna möjlighet att beställa en Mac med den exakta konfiguration de vill ha. Och strax före festivalsäsongen kommer indiska kunder att kunna få meddelanden graverade på engelska på iPad och Apple Pencil. På AirPods kan de få emojis eller text graverade på engelska, bengali, gujarati, hindi, kannada, marathi, tamil och telugu.

Kolla priset på Apple Watch SE och nya iPad Air i Indien här

Medan prissättningen kommer att vara densamma i Apple Store, kommer alla finansierings- och EMI-alternativ att finnas tillgängliga, tillsammans med ett inbytesprogram i onlinebutiken. Med tanke på pandemin är dock kontant vid leverans inte ett alternativ från början. Alla beställningar levereras kontaktlösa.

Apples specialpriser för studenter kommer också att finnas i Indien för Mac och iPad tillsammans med rabatter på tillbehör och Apple Care +, det utökade garantiprogrammet med två års teknisk support och oavsiktlig skada. Från och med oktober kommer idag vid Apple-sessioner, där experter lär sig hur man bättre kan använda sina produkter för kreativa ändamål, också tillgängliga online för alla indiska användare.

Intressant är att Apple kommer att marknadsföra nätbutiken några dagar innan den faktiska lanseringen, något det inte har gjort på andra marknader tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button