Apples VD Tim Cook imponerad av fjärrarbete ser permanenta förändringar

Apples VD Tim Cook, Tim Cook arbetar hemifrån, Tim Cook fjärrarbetare, Tim Cook Covid 19 arbetar, Tim Cook covid 19 effekter, Apple-anställda under covid

Apple Inc.s verkställande direktör Tim Cook sa att han var imponerad av anställdas förmåga att fjärrhandla och förutspådde att vissa nya arbetsvanor kommer att finnas kvar efter pandemin.

Under en intervju på The Atlantic Festival på måndag sa Cook att Apple skapade produkter inklusive nya Apple-klockor och iPads som lanseras i tid i år, trots att de flesta anställda behöver arbeta utanför kontoret på grund av Covid-19.

Cook sa att han inte tror att Apple kommer att “återvända till det vi var eftersom vi har upptäckt att det finns några saker som faktiskt fungerar riktigt bra virtuellt.”

Kommentarerna står i kontrast till andra chefer, som Netflix Inc.: s Reed Hastings, som nyligen kallade fjärrarbete “ett rent negativt” och Jamie Dimon från JPMorgan Chase & Co. Kom snart tillbaka till kontoret.

Cook sa att 10% till 15% av Apples anställda har gått tillbaka till kontoret och han hoppas att majoriteten av personalen kan återvända till företagets nya campus i Silicon Valley någon gång nästa år.

VD sa att han går in på kontoret vid olika tidpunkter under veckan och han noterade att fjärrarbete är “inte som att vara tillsammans fysiskt.” Att arbeta på kontoret gnistor kreativitet som under improviserade möten, tillade han.

Apples verkställande direktör sa också att företaget fokuserar på politik och inte på politik när han tillfrågas om hans diskussioner med USA: s president Donald Trump.

Cook blev också tillfrågad hur länge han förutser att han ska driva Cupertino, teknikjätten i Kalifornien. “Vi får se,” sa han. “Vid någon tidpunkt gör vi naturligtvis alla något annat.”

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button