Apples VD Tim Cook i Indien: Nytt iOS App Center för utveckling i Bengaluru tillkännagavs

Apple iOS-center, Apple Tim Cook, Tim Cook India, Tim Cook India-besök, Apple, Apple Bengaluru, Apple Hyderabad utvecklingscenter, Apple Bengaluru iOS-center, Apple iOS App Development Center, tim cook Apple iOS, teknik, teknologinyheter Apple har meddelat ett nytt iOS App Development Center i Bengaluru. På detta foto, Apples VD Tim Cook under sitt besök i Siddhivinayak-templet i Mumbai. (Expressfoto)

Apple har tillkännagett sitt första iOS App Design and Development Center i Bengaluru med VD Tim Cook som besöker Indien den här veckan. Tidigare på onsdagen rapporterade IndianExpress.com att Tim Cook hade besökt Mumbais Shiddhivinayak-tempel efter en massa affärsmöten.

“Indien är hem för en av de mest levande och entreprenöriella iOS-utvecklingssamhällena i världen”, sa Cook i ett pressmeddelande. “Med öppnandet av denna nya anläggning i Bengaluru ger vi utvecklare tillgång till verktyg som hjälper dem att skapa innovativa appar för kunder runt om i världen.”

IOS App Design and Development Accelerator förväntas öppna i början av 2017. Apples nya utvecklingscenter är ett “initiativ för att stödja ingenjörskunskap och påskynda tillväxten i Indiens iOS-utvecklare,” säger företaget.

Apples team kommer att arbeta för att instruera och uppmuntra iOS-utvecklare om bästa praxis, hjälpa dem att finslipa sina färdigheter och förändra design, kvalitet och prestanda för sina appar på iOS-plattformen.

I centrum kommer Apples experter att leda information och ge en-mot-en-app-recensioner för utvecklare. Anläggningen kommer också att ge support och vägledning om Swift, som är Apples programmeringsspråk för att hjälpa till att bygga appar för iOS, Mac, Apple TV och Apple Watch.

“Detta är ett stort förtroende för Indiens utvecklare och en enorm möjlighet att få världsklass design- och utvecklingskompetens”, säger Zomatos VD Deepinder Goyal. “Apples stöd kommer att bidra till att öka tillväxten och påskynda framstegen i landets stora talangpool.”

“Vi har arbetat nära Apple för att omvandla Snapdeal-appen och erbjuda våra användare den bästa möjliga upplevelsen”, säger Snapdeal grundare och vd Kunal Bahl. ”Apples experthandledning om gränssnittet och användarupplevelsen har hjälpt oss att bygga en app som våra konsumenter älskar. Vi är stolta över att Apple kommer att ha en lokal närvaro som kommer att förstärka våra ansträngningar att utveckla fler högkvalitativa appar för vårt digitala handelsekosystem. ”

“Apples investering i Bengaluru via dess iOS-utvecklingsaccelerator kommer att ha långtgående effekter för områdets snabbt växande och mycket begåvade utvecklarsamhälle”, säger NASSCOM-president R Chandrashekhar.

”De färdigheter och träning de får genom detta arbete kommer att förbättra deras appdesign avsevärt och hjälpa dem att nå en bredare marknad. Initiativ som dessa driver landet framåt i våra ansträngningar att främja en tillväxtledd och hållbar teknologisektor. ”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button