Apples nya patent för iPhone kommer att samla fingeravtryck, bilder av tjuvar: Rapportera

Apple, Apple Biometrics, iPhone för att lagra tjuvfingeravtryck, Apple Patent, iPhone Biometrics, iPhone fingeravtrycksläsare, iPhone-säkerhet, iPhone obehörig användning, stulen iPhone, teknik, teknik nyheter Apples nya patent kallas ”Biometrisk registrering för obehörig användaridentifiering” och lämnades in den 25 augusti av Apple

Apple har nyligen ansökt om ett amerikanskt patent för att göra det möjligt att samla in biometrisk information vid obehörig användning. Patenten kallas ”Biometrisk fångst för obehörig användaridentifiering” och lämnades in den 25 augusti av Apple. Detta patent tillåter iPhones att dokumentera fingeravtryck från en tjuv / obehörig användare och ta bilder / videor med kamerorna som bevis.

Patenten upptäcktes först av Apple Insider, och det står att om funktionen utlöses genom obehörig användning kommer iPhone att få och lagra biometrisk information om användaren. Informationen kan vara ett eller flera fingeravtryck, bilder, ljud eller till och med en video av den aktuella användaren. Telefonen kan sedan skicka informationen för att fånga den obehöriga användaren.

För närvarande är en användares iPhone skyddad mot obehörig användning genom att gå in i en nedkylningsperiod om telefonen har haft fem misslyckade försök att låsa upp. En användare kan också ställa in telefonen så att den rensar data helt och hållet vid 10 misslyckade upplåsningsförsök. Om en telefon går förlorad kan den spåras med appen ‘Hitta iPhone’ och kan också rensas bort på distans.

Här är abstrakt från Apples patent:

“A datoranordning kan bestämma att fånga biometrisk information som svar på förekomsten av ett eller flera utlösningsförhållanden. Utlösarvillkoret kan vara mottagande av en eller flera instruktioner från en eller flera andra datoranordningar, detektering av potentiell obehörig användning av datoranordningen, normal drift av datoranordningen och så vidare. Dataanordningen kan få biometrisk information och kan lagra sådan biometrisk information. Sådan biometrisk information kan vara ett eller flera fingeravtryck, en eller flera bilder av en nuvarande användare av datoranordningen, video från den aktuella användaren, ljud från datoranordningens miljö, information om kriminalteknisk användning, och så vidare. Datorenheten kan sedan tillhandahålla den lagrade biometriska informationen för identifiering av en eller flera obehöriga användare. ”

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button