Apples nya Mac Pro kostar $ 53 000 när du maximerar specifikationerna

Vi visste att Apples nya Mac Pro började på 5 999 $, men det var oklart hur mycket en helt max-out-modell skulle sätta dig tillbaka.

På tisdag gav företaget oss äntligen svaret. Försäljningen av den nya Mac Pro gick live idag, och enligt Apples webbplats kommer en toppmodern enhet att kosta dig över $ 53.000.

Du kan själv kontrollera priset när du försöker köpa och konfigurera en Mac Pro på Apple.com. Basmodellen $ 5,999 börjar med en 8-kärnig Intel Xeon W-processor. Men lägg till den mest kraftfulla processorn, ett 28-kärnigt Intel Xeon W-chip, och priset hoppar plötsligt ytterligare 7 000 dollar.

Den fakturan skyrockar om du maximerar RAM-minnet vid 1,5 TB, vilket kostar en hel del $ 25.000. Kasta in två Radeon Pro Vega II-grafikkort, 4 TB SSD-lagring och Apples Afterburner-videokapacitetsacceleratorkort, och du lägger till ytterligare 14 200 $ för en löpande summa av 52 199 $.

Apple Mac Pro

Men vänta! Apple låter dig lägga till $ 400 hjul till din Mac Pro-enhet, en Magic Mouse med styrplatta för $ 149. Och glöm inte $ 499 förinstallerad Apple-programvara för totalt $ 53 247,98.

Slutpriset är obscent och ingen förnuftig konsument behöver en så kraftfull maskin. Men i Apples försvar var Mac Pro inte designad för den genomsnittliga användaren. Den är gjord för att tilltala företag och yrkesverksamma som fokuserar på grafisk design, video och forskning, och därmed behöver köra tunga program och 3D-simuleringar.

För köpare som har ännu mer pengar att förbränna, föreslår Apples webbplats att du beställer den nya Pro Display XDR-skärmen, en 32-tums 6K-skärm som börjar på $ 4,999. För extra bländskydd kan du köpa “nano-texture glass” -modellen av samma skärm, som kostar 5 999 dollar.

Pro-stativ

Tyvärr har monitorn inte stativ. För det måste du spendera ytterligare 999 $ på företagets dedikerade “Pro Stand” eller 199 $ för ett fäste som du kan fästa på en vägg eller ett separat stativ.

Om du inkluderar skärmen och tillbehören kommer den nya Mac Pro att ge dig tillbaka $ 60 444,98 dollar. Om du köper nu kommer leveranser till nya Mac Pro att anlända mellan 20 december och 23 december.

Mac Pro Rack-version

Enligt Apples webbplats planerar företaget också att sälja en “rackversion” av Mac Pro som kan fungera som server i ett datacenter. Det verkar vara utformat i mer av en horisontell ruta, i motsats till det traditionella skrivbordstornet. Startpriset är dock lite högre till 6 499 dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button