Apples Nano-Texture Glass krÀver en speciell rengöringsduk

Apples Nano-Texture Glass krÀver en speciell rengöringsduk

IgÄr lanserade Apple den nya Mac Pro frÄn 5.999 $. Utöver det lanserade Apple ocksÄ tvÄ versioner av en 32-tums 6K Pro Display XDR, och en av dem krÀver en speciell rengöringsduk som endast Apple gör (för tillfÀllet).

Som MacRumors rapporterar bekrĂ€ftar ett Apple-supportdokument att $ 5,999 Pro Display XDR med nano-texturglas inte kan rengöras pĂ„ ett konventionellt sĂ€tt. IstĂ€llet levereras en torr polerduk med skĂ€rmen och Ă€r det enda sĂ€ttet att “torka bort damm eller flĂ€ckar frĂ„n skĂ€rmen.” Apple gör det ocksĂ„ klart att du inte kan anvĂ€nda vatten eller andra vĂ€tskor pĂ„ glaset för att rengöra det.

Om du vill rengöra den torra polerduken förklarar Apple att det krÀvs handtvÀtt med diskmedel och vatten följt av en grundlig sköljning och lufttorkning, vilket tar 24 timmar eller mer.

Anledningen till den speciella rengöringsproceduren beror pÄ det icke-standardglas som skÀrmen anvÀnder. Apple etsade en konsistens pÄ glaset pÄ nanometernivÄ för att bÀttre sprida ljus och kraftigt minska den blÀndning som en helt jÀmn glasyta kan drabbas av. Att ha ett mönster etsat i glaset, Àven om det Àr en nano-struktur, krÀver regelbunden rengöring för att stoppa ansamlingen av partiklar, sÄ duken kommer att visa sig vara extremt viktig.

Apples priser Àr aldrig billiga och i slutÀndan kommer Pro Display XDR-Àgare att behöva en ersÀttningsduk, men vi vet inte hur mycket de kommer att kosta. Ska vi förvÀnta oss den dyraste skÀrmrengöringsduken som nÄgonsin sÄlts? Jag skulle inte bli förvÄnad. Jag misstÀnker ocksÄ att tredjepartsleverantörer snabbt kommer att erbjuda billigare, inofficiella torra polerdukar som inte skadar skÀrmen om de anvÀnds istÀllet.

Om du inte Àr orolig för blÀndning anvÀnder den billigare Pro Display XDR standardglas och kan rengöras med den medföljande polerduken eller nÄgon torr mikrofiberduk. AnvÀnd dock inga rengöringsmedel som innehÄller aceton och spraya aldrig rengöringsmedel direkt pÄ glaset.