Apples felberäkning på iPhone 7 Plus-efterfrågan kan drabbas av vinster under semestern

apple-tim-cook-759 Apple är inte säker på att det kan göra så många enheter av iPhone 7 Plus som konsumenterna vill ha i tid för julhoppningen

Apple Inc sa att det blev otäckt av hur många som vill köpa sin största smartphone, iPhone 7 Plus, och felberäkningen kan drabbas av vinster under semestern. Teknikledaren är inte säker på att den kan göra så många enheter av iPhone 7 Plus som konsumenterna vill ha i tid för julhoppningen, säger Apples verkställande direktör Tim Cook till analytiker på tisdag. Det kommer att lyckas göra tillräckligt med de mindre iPhone 7s, men sa han.

Efterfrågan var stark “särskilt på iPhone 7 Plus jämfört med vår prognos för produktlanseringen”, sa Cook. De större telefonerna ger större vinster, och Apples prognos för tunnare än förväntade marginaler berörde investerare efter att det rapporterade kvartalsresultat på tisdag.

Apple offentliggjorde en konservativ marginalförutsättning för semesterkvartalet, 38 procent till 38,5 procent, jämfört med förväntningar på nästan 39 procent, säger Mariann Montagne, senior investeringsanalytiker och portföljförvaltare på Gradient Investments. Fröken.

“Du kan inte få den produkten i händerna på den person som vill ha den här just nu”, säger IDC-analytiker John Jackson. “Det är dollar som inte finns i dina händer.” Cupertino, Kalifornien-baserade företaget presenterade sina senaste iPhones den 7 september. Modellen 5,5 tum (14 cm) Plus är den första iPhone som har en dubbel kamera på baksidan som låter användarna ta bättre porträttbilder och zooma in från ytterligare bort.
“Det är i sig svårt att veta hur saker som nya finish och funktioner kommer att påverka efterfrågan på en ny modell”, säger analytiker Jan Dawson från Jackdaw Research.

Apple lär sig fortfarande hur konsumentintresset varierar för större och mindre telefoner, efter att ha lanserat två konkurrerande storlekar först 2014, sa han. Företaget kan också ha underskattat antalet kunder det skulle vinna från Samsung Electronics Co Ltd, som nyligen återkallade sin egen storformattelefon, Galaxy Note 7, efter att ett antal av dem tagit eld.

Läs: Apples leverantör LG Display förväntar sig ett starkt Q4-resultat efter tips om leveranstillväxt

Apples finansdirektör Luca Maestri sa till Reuters i en intervju att det var “omöjligt att veta” effekten av att Samsung stoppade produktionen av Not 7 tidigare denna månad. “Vi kan inte uppfylla alla krav som finns där just nu”, tillade han.

Att påskynda produktionen skulle vara svårt, sa analytiker. Företaget kan inte anställa nya leverantörer, anställa fler arbetare och öppna fabriker över natten, säger Trip Chowdhry, vd för Global Equities Research.

“Du kan inte bara skjuta iPhones från en monteringslinje med en kuls hastighet”, sa han. ”Apple gör saker till perfektion. Det finns ingen anledning att skynda sig och skapa en sämre produkt som Samsung gjorde. ”

Relaterade Artiklar

Back to top button