Apple WWDC 2017: iOS 11 till nya iPad Pro, här är dina frågor besvarade

Apple, Apple WWDC 2017, Apple WWDC, Apple WWDC 2017 nyheter, Apple iOS 11, iOS 11-funktioner, Apple macOS High Sierra, Apple macOS-funktioner, Apple iMac, Apple nya iMac, Apple MacBook Pro, MacBook Pro-funktioner Apple hade två viktiga programvarutillkännagivanden, uppgraderingen till macOS High Sierra för Mac-användare och nästa iOS 11 för användare av sina mobila enheter. Apples VD Tim Cook under WWDC 2017 keynote. (Källa: Reuters)

Den viktigaste dag 1 av Apples årliga Worldwide Developer Conference (WWDC) har precis avslutats med att företaget tillkännagav en rad nya programvarufunktioner och produkter. Apple spenderade inte mycket tid på måndag på att förklara de nya funktionerna i tvOS eller watchOS, eftersom det också hade en hel del hårdvarutillkännagivanden att göra. Vi kommer att försöka svara på alla dina frågor om WWDC 2017.

1. Vilka var de viktigaste tillkännagivandena?

Apple hade två viktiga programvarutillkännagivanden, uppgraderingen till macOS High Sierra för Mac-användare och iOS 11 för användare av sina mobila enheter som iPad, iPhones och iPod Touch. Nya versioner av watchOS och tvOS tillkännagavs också, men inte mycket information gavs. MacBook Pro-, MacBook-, iMac- och iPad Pro-serierna uppdaterades med bättre specifikationer och prispunkter.

Apple tillkännagav också ett nytt produktsortiment som heter HomePod, som är en smart Siri-assisterad virtuell högtalare för hemmet. Det fanns också en glimt av iMac Pro, en extremt kraftfull enhet som tydligt riktar sig till pro-användare.

2. Vad är nytt i iOS 11?

Visuellt är den största förändringen med Control Center, som nu kommer att vara en enda sida. Det kommer att bli några betydande förändringar för iPad-användare eftersom de kommer att få en ny docka, vilket gör multitasking enklare och intuitivt med dra och släpp som kommer in för länkar, text och bilder.

Apple, Apple WWDC 2017, Apple WWDC, Apple WWDC 2017 nyheter, Apple iOS 11, iOS 11-funktioner, Apple macOS High Sierra, Apple macOS-funktioner, Apple iMac, Apple nya iMac, Apple MacBook Pro, MacBook Pro-funktioner Apple tillkännagav också sin HomePod-högtalare på WWDC. (Bildkälla: Reuters)

Bakom kulisserna lovar iOS 11 att vara den mest kraftfulla ännu, lära av användarens beteende och använda maskininlärning för att improvisera som det går. Det kommer att finnas några betydande nya funktioner som person-till-person-transaktionsfunktion aktiverad Apple Pay, bättre programvaruaktiverade funktioner för kameran och en mer naturlig Siri.

3. Blir Mac-datorerna bättre?

Du kan inte ignorera iMac Pro, som är den mest kraftfulla Mac någonsin, men den skickas inte förrän i december. Det kommer fortfarande att finnas en viss uppskattning för det nya MacBook Pro-, MacBook- och iMac-sortimentet som drivs av Intel Kaby Lake-processorer. IMac-sortimentet får en bättre skärm och tillsammans med Thunderbolt 3.0-portar också.

Apple, Apple WWDC 2017, Apple WWDC, Apple WWDC 2017 nyheter, Apple iOS 11, iOS 11-funktioner, Apple macOS High Sierra, Apple macOS-funktioner, Apple iMac, Apple nya iMac, Apple MacBook Pro, MacBook Pro-funktioner Apples nya iMac-datorer levereras med Intel Kaby Lake-processorer. (Bildkälla: Reuters)

4. Vad sägs om iPad Pro?

Tja, det finns en ny iPad Pro i stan, den 10,5-tumsversionen. Så nu finns det bara två versioner, den här och den äldre 12,9-tumsversionen, som också har uppdaterats. 9,7-tumsversionen fasas gradvis ut. Intressant, den nya iPad erbjuder dubbla uppdateringsfrekvenser för bildrutan vid 120Hz, jämfört med 60Hz för tidigare versioner.

5. Vad är nytt med App Store?

App Store får en fullständig modernisering. Tanken är att hjälpa till att upptäcka nya appar och historierna bakom den. Så varje dag kommer det att finnas en app som finns i butikerna vilket gör det lättare för användare att hitta och ladda ner nya appar redan innan de blir virala. Appbutiken kommer också att berätta om köp i appen direkt och ge dig ett klick åtkomst till dessa inköp, vilket förnekar att du behöver gå in i appen för att göra detsamma. Framträdande funktioner i appen kommer också att visas.

Mer att följa

Ansvarsfriskrivning: Författaren är i San Jose och deltar i Apples WWDC på inbjudan av Apple India.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button