Apple Watch Series 5 fÄr alltid pÄ displayen, inbyggd kompass

Apple Watch Series 5 fÄr alltid pÄ displayen, inbyggd kompass

Den nya Apple Watch fÄr en alltid visad skÀrm, bland andra uppgraderingar.

För att spara pÄ batteriets livslÀngd stÀnger tidigare Apple Watch-modeller automatiskt av skÀrmen efter en viss tidsperiod eller nÀr du sÀnker handleden. Men serie 5 kommer att fungera mer som en vanlig klocka med hjÀlp av Apples alltid-pÄ-Retina-skÀrm.

Det kan lÄta som ett stort batteriladdning, men enheten kommer fortfarande att gÄ i 18 timmar pÄ en enda laddning, sa Apple under en tisdagshÀndelse i Cupertino, delvis tack vare en ny lÄgeffektdisplay, som kan uppdateras frÄn 60Hz till sÄ lÄgt som 1Hz.

Apple Watch Series 5

“Flera avancerade tekniker arbetar tillsammans för att leverera den hĂ€r nya [always-on] funktion, inklusive branschens enda lĂ„gtemperatur-polysilikon- och oxidskĂ€rm (LTPO), ultra-lĂ„g effektdisplaydrivrutin, effektiv strömhanteringsintegrerad krets och ny omgivande ljussensor, sĂ€ger Apple i ett pressmeddelande.

Andra förbÀttringar av Apple Watch Series 5 inkluderar en inbyggd kompass som kan lÀggas till den digitala urtavlan. Apple skapade ocksÄ en kompassapp som kan visa vart du Àr pÄ vÀg, lutning, latitud, longitud och aktuell höjd.

Du kommer ocksÄ att kunna ringa till rÀddningstjÀnster i över 150 lÀnder med mobilversionen av klockan om du Àr i trubbel och inte har din telefon.

Apple Watch Series 5

Watch Series 5 kommer att byggas med en utökad sortiment av material; fÄ den i en helt ny titanversion och i keramik (visas ovan), förutom stÄl och 100 procent Ätervunnen aluminium.

Apple förĂ€ndrar ocksĂ„ hur du kan anpassa din Apple Watch. Med serien 5 kan du para ihop ett klockfodral med vilket band du helst vill. Denna nya “Apple Studio” shoppingupplevelse kommer att finnas tillgĂ€nglig online och i fysiska Apple Stores.

Apple Watch Series 5

BestÀll Apple Watch Series 5 frÄn och med idag; den kommer att finnas tillgÀnglig i butikerna den 20 september. GPS-versionen börjar endast pÄ 399 $ medan mobilversionen börjar pÄ 499 $.

Företaget sÀnker ocksÄ kostnaden för Watch Series 3 till $ 199.