Apple Watch Series 5 får alltid på displayen, inbyggd kompass

Den nya Apple Watch får en alltid visad skärm, bland andra uppgraderingar.

För att spara på batteriets livslängd stänger tidigare Apple Watch-modeller automatiskt av skärmen efter en viss tidsperiod eller när du sänker handleden. Men serie 5 kommer att fungera mer som en vanlig klocka med hjälp av Apples alltid-på-Retina-skärm.

Det kan låta som ett stort batteriladdning, men enheten kommer fortfarande att gå i 18 timmar på en enda laddning, sa Apple under en tisdagshändelse i Cupertino, delvis tack vare en ny lågeffektdisplay, som kan uppdateras från 60Hz till så lågt som 1Hz.

Apple Watch Series 5

“Flera avancerade tekniker arbetar tillsammans för att leverera den här nya [always-on] funktion, inklusive branschens enda lågtemperatur-polysilikon- och oxidskärm (LTPO), ultra-låg effektdisplaydrivrutin, effektiv strömhanteringsintegrerad krets och ny omgivande ljussensor, säger Apple i ett pressmeddelande.

Andra förbättringar av Apple Watch Series 5 inkluderar en inbyggd kompass som kan läggas till den digitala urtavlan. Apple skapade också en kompassapp som kan visa vart du är på väg, lutning, latitud, longitud och aktuell höjd.

Du kommer också att kunna ringa till räddningstjänster i över 150 länder med mobilversionen av klockan om du är i trubbel och inte har din telefon.

Apple Watch Series 5

Watch Series 5 kommer att byggas med en utökad sortiment av material; få den i en helt ny titanversion och i keramik (visas ovan), förutom stål och 100 procent återvunnen aluminium.

Apple förändrar också hur du kan anpassa din Apple Watch. Med serien 5 kan du para ihop ett klockfodral med vilket band du helst vill. Denna nya “Apple Studio” shoppingupplevelse kommer att finnas tillgänglig online och i fysiska Apple Stores.

Apple Watch Series 5

Beställ Apple Watch Series 5 från och med idag; den kommer att finnas tillgänglig i butikerna den 20 september. GPS-versionen börjar endast på 399 $ medan mobilversionen börjar på 499 $.

Företaget sänker också kostnaden för Watch Series 3 till $ 199.

Relaterade Artiklar

Back to top button