Apple Watch hjÀlper till att rÀdda epileptisk kvinnas liv efter anfall

Apple Watch hjÀlper till att rÀdda epileptisk kvinnas liv efter anfall

Apple Watch Series 4 har krediterats för att hjÀlpa till att rÀdda en australisk kvinnas liv efter att hon föll under ett epileptiskt anfall.

Kate Donald, en gift trebarnsmor, var ensam hemma nÀr anfallet slog, enligt en rapport frÄn News Corp Australia. Lyckligtvis hade hon pÄ sig Apple Watch, vars senaste version automatiskt kan ringa rÀddningstjÀnsten om den upptÀcker ett hÄrt fall följt av inaktivitet.

Efter att Donald gick ner ringde Apple Watch efter hjĂ€lp och skickade sms till sin man Ben och varnade honom för situationen. “Emergency SOS”, stod texten. “Jag ringde rĂ€ddningstjĂ€nsten efter att Apple Watch upptĂ€ckte ett hĂ„rt fall. Du fĂ„r detta meddelande eftersom jag listade dig som en nödkontakt.”

Ben ringde till en granne, som inte var hemma men kunde fÄ tag pÄ nÄgon annan pÄ gatan för att hjÀlpa till.

“De slĂ€ppte in sig och ringde en ambulans, men ambulansen var som:” VĂ€nta, det finns redan nĂ„gon som skickas till adressen, “berĂ€ttade Kate för nyhetssidan. Klockan fortsatte sedan att skicka Ben uppdateringar om sin frus plats nĂ€r hon togs till sjukhuset.

Apple Watch Series 4 fick ett “utmĂ€rkt” betyg i PCMags recension och vĂ„rt Editors ‘Choice-pris. Vi sa att falldetekteringsfunktionen “inte nödvĂ€ndigtvis gör klockan till en ersĂ€ttning för en dedikerad medicinsk varningsenhet, men det ger definitivt lite lugn.”

Det hĂ€r Ă€r inte första gĂ„ngen Apple Watch har hjĂ€lpt till att rĂ€dda nĂ„gons liv. Förra Ă„ret uppmanade den 18-Ă„rige Floridian Deanna Recktenwald att “söka lĂ€karvĂ„rd” eftersom hennes vilopuls var ovanligt hög. LĂ€kare bestĂ€mde senare att hon hade njursvikt.