Apple utvecklar nya medieappar för Windows

Apple utvecklar nya medieappar för Windows

Oavsett om Apple gillar det eller inte, alla som anvÀnder Apples tjÀnster Àger inte nödvÀndigtvis en Mac. Att stödja anvÀndare pÄ Windows Àr uppenbarligen inte en prioritet för Apple, men en jobblista bekrÀftar att nya medieappar Àr pÄ vÀg för det mest populÀra stationÀra operativsystemet i vÀrlden.

Apple dödade iTunes redan i juni och ersatte det med tre olika appar som heter Music, TV och Podcasts för macOS-anvÀndare. Windows-anvÀndare fick inga sÄdana appar och hade kvar den befintliga iTunes-programvaran och webbversionerna av vissa tjÀnster som Apple TV + och Apple Music. Men som MacRumors rapporterar Àr situationen instÀlld pÄ att förÀndras om man ska tro pÄ en jobblista.

Apples arbetssida publicerade en ny roll tillbaka den 7 november för en “Senior Software Engineer – Windows Media Apps”, vilket Ă€r en mycket tydlig indikation pĂ„ egen hand av nya appar som planeras för Windows. Jobbbeskrivningen fortsĂ€tter med att sĂ€ga: “Media Apps-teamet letar efter en kreativ Senior Software Engineer för att arbeta med nĂ€sta generation av medieappar för Windows.”

Det verkar troligt att Apple planerar att ersĂ€tta den befintliga iTunes-appen med motsvarande Windows-versioner av musik, TV och podcasts, men ocksĂ„ en uppdaterad iCloud. Det finns dock en annan talande detalj i jobblistan. I avsnittet Nyckelkvalifikationer stĂ„r det “Erfarenhet av UWP ett stort plus.” Universal Windows Platform-appar Ă€r vad som visas i Microsoft Store, men de har ocksĂ„ den extra fördelen att de körs pĂ„ Xbox och till och med HoloLens-enheter.

Det Àr vettigt för Apple att rikta in sig sÄ bred en anvÀndarbas utanför sin kÀrn Mac-bas som möjligt, och om det kan tillgodose alla varianter av Windows 10 och Xbox-anvÀndare med en uppsÀttning appar, verkar det som den intelligenta saken att göra.