Apple uppdaterar USB-C multiportadapter med HDMI 2.0, HDR

Apple kan ha tagit bort många av portarna från sina bärbara datorer, men du kan få tillbaka några av dem genom att köpa en officiell Multiport-adapter. Nu har Apple uppdaterat adaptern för att göra den mer användbar.

Som 9To5Mac rapporterar har Apple tyst uppdaterat USB-C Digital AV Multiport Adapter från modellnummer A1621 till A2119 samtidigt som priset är detsamma på $ 69. Adaptern innehåller en HDMI-port, en USB-C-port och en USB-A-port. När den är ansluten till en Mac eller iPad tillåter den att enheten laddas, kopplas till en andra skärm och dataöverföringar utförs samtidigt.

Om du vill köpa Multiport-adaptern vill du definitivt ta tag i den nya modellen på grund av uppgraderingarna. HDMI-porten stöder nu HDMI 2.0, vilket betyder att när den används med en enhet som kör macOS Mojave 10.14.6 eller senare, eller iOS 12.4 eller senare, kan den mata upp till en upplösning på 3840-av-2160 vid 60Hz, men också 3840 -by-2160 vid 30Hz och 1080p vid 60Hz. För att uppnå den högsta upplösningen vid 60Hz krävs en av följande Apple-enheter:

Den nya modellen introducerar också stöd för High Dynamic Range (HDR), med både HDR10 och Dolby Vision-format så länge du har en kompatibel uppspelningsenhet samt en skärm med HDR-stöd.

Både USB-C- och USB-A-portfunktionaliteten förblir densamma som den föregående modellen, med USB A-porten som kan överföra data med USB-hastighet med 3.0-hastighet och laddningsavgifter för din iPhone, iPad eller iPod touch med lämplig kabel. USB-C-porten är endast för laddningsändamål och kan användas med en USB-C-nätadapter för att ladda batteriet i din Mac eller iPad ($ 499,99 vid bästa köp).

Ett försiktighetsord när du använder Multiport, vare sig det är den gamla eller nya modellen, är att koppla ur den när den inte används och din enhet inte laddas. Det beror på att adaptern drar ström från enhetens batteri när den är inkopplad, så det kan ge dig en otäck laddningsöverraskning om du inte är försiktig.

Relaterade Artiklar

Back to top button