Apple uppdaterar USB-C multiportadapter med HDMI 2.0, HDR

Apple uppdaterar USB-C multiportadapter med HDMI 2.0, HDR

Apple kan ha tagit bort mÄnga av portarna frÄn sina bÀrbara datorer, men du kan fÄ tillbaka nÄgra av dem genom att köpa en officiell Multiport-adapter. Nu har Apple uppdaterat adaptern för att göra den mer anvÀndbar.

Som 9To5Mac rapporterar har Apple tyst uppdaterat USB-C Digital AV Multiport Adapter frÄn modellnummer A1621 till A2119 samtidigt som priset Àr detsamma pÄ $ 69. Adaptern innehÄller en HDMI-port, en USB-C-port och en USB-A-port. NÀr den Àr ansluten till en Mac eller iPad tillÄter den att enheten laddas, kopplas till en andra skÀrm och dataöverföringar utförs samtidigt.

Om du vill köpa Multiport-adaptern vill du definitivt ta tag i den nya modellen pÄ grund av uppgraderingarna. HDMI-porten stöder nu HDMI 2.0, vilket betyder att nÀr den anvÀnds med en enhet som kör macOS Mojave 10.14.6 eller senare, eller iOS 12.4 eller senare, kan den mata upp till en upplösning pÄ 3840-av-2160 vid 60Hz, men ocksÄ 3840 -by-2160 vid 30Hz och 1080p vid 60Hz. För att uppnÄ den högsta upplösningen vid 60Hz krÀvs en av följande Apple-enheter:

Den nya modellen introducerar ocksÄ stöd för High Dynamic Range (HDR), med bÄde HDR10 och Dolby Vision-format sÄ lÀnge du har en kompatibel uppspelningsenhet samt en skÀrm med HDR-stöd.

BÄde USB-C- och USB-A-portfunktionaliteten förblir densamma som den föregÄende modellen, med USB A-porten som kan överföra data med USB-hastighet med 3.0-hastighet och laddningsavgifter för din iPhone, iPad eller iPod touch med lÀmplig kabel. USB-C-porten Àr endast för laddningsÀndamÄl och kan anvÀndas med en USB-C-nÀtadapter för att ladda batteriet i din Mac eller iPad ($ 499,99 vid bÀsta köp).

Ett försiktighetsord nÀr du anvÀnder Multiport, vare sig det Àr den gamla eller nya modellen, Àr att koppla ur den nÀr den inte anvÀnds och din enhet inte laddas. Det beror pÄ att adaptern drar ström frÄn enhetens batteri nÀr den Àr inkopplad, sÄ det kan ge dig en otÀck laddningsöverraskning om du inte Àr försiktig.