Apple uppdaterar iPad med större skärm, stöd för smart tangentbord

Även om Apples tisdagshändelse i stor utsträckning fokuserade på dess nya iPhone 11-sortiment introducerade Cupertino också en uppdaterad iPad som kommer att köra företagets nya surfplattecentrerade iPadOS.

Skärmen på iPad från sjunde generationen får en liten storlek, från 9,7 till 10,2 tum. Liksom sin föregångare stöder den nya iPad Apple Pencil, och den behåller hemknappen och Touch ID. Den nya versionen ger dock stöd för Smart Keyboard i full storlek, som säljs separat för $ 159.

Apple pratar om integrationen med iPadOS på denna iPad, även om äldre iPads kan uppgradera till det nya operativsystemet den 30 september (iPad Air 2 och senare, alla iPad Pro-modeller, iPad 5: e generationen och senare, och iPad mini 4 och senare). Med den installerade kommer dock iPad-startskärmen att möjliggöra enklare multitasking- och supportwidgets via Today View. I ett försök att göra iPad mer till en arbetsenhet stöder iPadOS externa USB-enheter och filservrar.

Den nya sjunde generationens iPad kommer i silver, rymdgrå och guld i 32 GB och 128 GB smaker. Wi-Fi-modellen börjar på $ 329; Wi-Fi + Cellular börjar vid $ 459. Apple tar order nu; den skickas den 30 september.

De som köper den nya iPad (eller någon ny Apple-enhet) får ett gratis år av Apple TV +, företagets nya streamingtjänst. Den lanserades den 1 november och kostar $ 4,99 per månad, meddelade Apple idag. Apple Arcade-spelströmningstjänsten, som lanseras den 19 september, kommer också till 4,99 dollar per månad.

Relaterade Artiklar

Back to top button